Fethullah Gülen'den açılıma destek

Fethullah Gülen'den açılıma destek

Fethullah Gülen, Samanyolu Haber'in Bamteli programında yaptığı açıklamada Reyhanlı'da meydana gelen patlamaları lanetledi. Fülen, açılım süreci için de "onları engellemeye çalışma mürüvvetsizliktir," dedi.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşamını sürdüren Fethullah Gülen, Samanyolu Haber'e yaptığı açıklamada Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaları lanetledi.

Aynı konuşmasında Gülen, açılım sürecini de üstü kapalı bir biçimde desteklediğini belirtti. Ben falanı sevmiyorum, bu açıdan da onun ne pozitif ne de negatif projelerine evet demiyorum, düşüncesinde olup o doğrultuda hareket edenleri o lanetlik hadisenin failleri olan psikopatlarla, sadistlerle beraber mütala ettiğini söyledi.
 
Gülen şöyle devam etti: “(Çözüm adına ortaya konan gayretlerin) her şeyine evet mührü basılmış mı basılmamış mı ayrı bir mesele! Pozitif bir mührün basılacağı boş bir yer varsa, bence insan olana düşen şey oraya pozitif bir mühür basmaktır. Olmasın diye, illa karşı taraf bu mevzuda yenik düşsün, falsolar fiyaskolar yaşasın diye, bir yönüyle olumluluk adına atılan adımlara bile çelme takma, onları engellemeye çalışma mürüvvetsizliktir.” (M.İ)