FETHULLAH GÜLEN'DEN AÇIKLAMA

FETHULLAH GÜLEN'DEN AÇIKLAMA

Fethullah Gülen, "Demek ki doğru yoldasınız" başlıklı sohbetinde "Firavunların akıbeti bellidir" dedi.

Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK

Fethullah Gülen, internet sitesi herkul.org'da yayınlanan son sohbetinde, Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere 13 ilde düzenlenen operasyonu eleştirdi. Fethullah Gülen, "Demek ki doğru yoldasınız" başlıklı sohbetinde "Firavunların akıbeti bellidir" dedi.

NANKÖRLÜĞE DÜŞMÜŞ OLURSUNUZ

Gülen, "Herkes kendisini bir firavun gibi zannetmeye başlar ve onların akıbetinin ne olduğu da bellidir. Bütün firavunlar hiç ummadıkları bir yerde, çok zayıf gördükleri bir yerde 'derdest edeceğim işini bitireceğim, boğacağım, ezeceğim' dediği yerde ezilivermişlerdir" diye konuştu. 
Cemaatin yaptığı hizmetleri öven Gülen, "Ben yaptım. Ben ettim. Başkaları benim yaptıklarımın rüyasını bile görmemiştir. Benim yaptığım bu işi ayakta alkışlamazsan ben seni de fişlerim mülahazalarına kapılırsanız. -Allah muhafaza- nankörlüğe düşmüş olursunuz" dedi.
Gülen konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi, hep aklımdan geçiyordu: Bu insanlar yirmi senede dünyanın yüz altmış ülkesinde bin üç yüz, bin dört yüz okul açtılar. Acaba bizim hizmetimiz hora geçmiyor mu, Cenabı Hakk'ın rızasına muvafık değil mi? Neden böyle hiç fiske bile yemiyoruz; bir iğnenin ucuyla bize dokunmuyorlar? Bu yol peygamberler yolu, bu yol evliya yolu. İşte bu hadiseler başladıktan sonra “Elhamdülillah, diyorum, demek ki arkadaşlarımız, yürüdükleri yolda tevhit mihrabına doğru yürüyorlarmış"

Kaynak:Haber Kaynağı