FETHULLAH GÜLEN'DEN ABD'YE FLAŞ ÇAĞRI

FETHULLAH GÜLEN'DEN ABD'YE FLAŞ ÇAĞRI

Amerikan Hükumetinin yarı resmi yayın organı sayılan Amerikanın sesi dakikalar önce yayınladığı bir haberde, Fethullah Gülen'in ABD hükumetine bir çağrı yaptığını duyurdu.

Gülen, kendisiyle bağlantılı Ortak Değerler İttifakı adlı kuruluş tarafından yayımlanan açıklamasında, “ABD yönetimini, suçluların iadesi sürecini siyasi kan davalarını hayata geçirmek için kullanmaya dönük her türlü çabayı reddetmeye çağırıyorum” ifadesini kullandı.

BİANALİ YILDIRIM: "RESMEN İSTEDİK"

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin Fethullah Gülen’i resmen ABD’den istediğini açıklamış, Adalet Bakanlığı’nın ABD’ye Gülen’in iadesi konusunda 4 ayrı dosya gönderdiğini bildirmişti.

ABD yönetimi ise, Türk hükümetinin bu sabah elektronik ortam üzerinden Gülen’le alakalı evrak gönderdiğini teyit etmekle birlikte, bu evrakı henüz “resmi iade başvurusu” olarak sınıflandırmıyor.

EVRAKI UYGUN ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarının, Türkiye ile ABD arasında 1979 yılındda imzalanan Suçluların İadesi Anlaşması’nın şartlarına uygun şekilde bu evrakı değerlendireceğini, bu değerlendirmenin ardından bunun resmi iade talebi kapsamına girip girmediğinin belirleneceğini belirtmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı