Fethullah Gülen Yasağı

Fethullah Gülen Yasağı

GÜLEN İLE NEDEN GÖRÜŞMEYECEK
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı açılış ve resmi temaslarda bulunacağı ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Arınç, Fethullah Gülen ile görüşüp görüşmeyeceği yönündeki sorulaya, "Muhterem hocamızı ziyaret edebilirdim. Ama bu kez görüşmeyeceğiz. Çünkü Türkiye'de yaşanan son olaylarla bu ziyaretin eleştirileceğini inanıyorum. Çok arzu etmeme rağmen sayın muhterem hocamızla görüşmemiz olmayacak" dedi. Mayıs ayında yaptığı ABD ziyaretinde Fethullah Gülen'i ziyaret eden Arınç'ın bu seyahatinde "Gülen'e gitmeyeceği" çeşitli yorumlara neden oldu.

AMAN TABAN BÖLÜNMESİN

Kulislerde son günlerde "dersane" konusu yüzünden daha da sertleşen Gülen, Erdoğan ilişkileri, Erdoğan tarafından Gülen ziyaretinin yasaklamış olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor.Siyasi gözlemciler, AKP içerisinde Gülen'e en çok sempati duyanların başında gelen Bülent Arınç'ın, bu tartışmalar  sürerken Gülen'i yeniden ziyaret etmesinin AKP tabanı üzerinde bölünmeyi ve kuşkuları daha da artıracağından söz ediyorlar. Son bir yıldır Gülen,AKP,Abdullah Gül,Arınç ve Erdoğan arasında büyük sürtüşmeler yaşandığı sık sık kamuoyuna yansıyor. AKP tabanında kafaları en çok karıştıran bu sürtüşmeler yıllardır sürüyor . Taban bölünmesin, oylar dağılmasın nedeni ile sürekli tatlıya bağlanmaya çalışılsa da, şu günlerde, AKP'ye oy verenlerin kafasında kuşkular dolaşmakta. Dersane konusunda Arınç tarafından yapılan bakanlar kuruşu toplantısı açıklaması ilginç ayrıntılar ile doluydu. Arın açıklamasında, dersanelerin kapanmasının yaratacağı mağduriyet için, "başkaları ne derse desin, öğrenci ve öğretmenler bana güvensinler" diyerek, çatlağı yine yamamaya kalkmıştı.
 
MAYIS AYINDA ZİYARET ETMİŞTİ
 
Geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığı ABD ziyaretinde Fethullah Gülen'i ziyaret eden ancak gizlemeye çalışan arınç, ziyaret ortaya çıktığında ayrıntıları açıklamak zorunda kalmıştı. Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yapılan görüşme için şu Bülent Arınç bilgileri vermişti.
 
ERDOĞAN; "EMİRLERİ VAR MI SOR"
 
"Bana sorsalar ben de söyleyecektim bu ziyareti yaptığımı" diyen Arınç, ancak içerik konusunda bilgi vermediğini ifade etti.
 
Arınç, "Bu ziyaret hemen hemen 40 yıldan beri kendisini seven, sayan, dualarından eksik etmeyen bir insanın bir yüzünü görebilmek, duasını alabilmek için eşimle yaptığım bir seyahattir, ziyarettir. Özellikle kendi şahsıma asaleten olduğunu söylemeliyim" ifadesini kullandı.
 
Başbakan Erdoğan'ın da selamlarını, sevgilerini, iyi dileklerini iletmesini istediğini belirten Arınç, "(Bizden bir emirleri olur mu bir tavsiyeleri olur mu? Onu da öğren) dedi. Şüphesiz, son zamanlarda çok fazlasıyla speküle edilmiş, bazı konular üzerinde yazılıyor, çiziliyor. Bunları belki kendisine birinci ağızdan sormak, o konularda bir önerisi bir tavsiyesi varsa, veya bizim farkında olmadığımız herhangi bir yanlışımız varsa bu konularda da bizi aydınlatmasını rica etmekti" dedi.