FETHULLAH GÜLEN OPERASYONU BAŞLADI;3 AVUKATA GÖZALTI

FETHULLAH GÜLEN OPERASYONU BAŞLADI;3 AVUKATA GÖZALTI

Konya’da Fethullah Gülen soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukat sayısı 3'e yükseldi. Avukat M.O. ile birlikte aynı hukuk bürosunda görev yapan avukatlar M.Ş. ve A.B.'nin de gözaltına alındığı belirtildi.M.O.'ya...

GÖZALTI SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Konya’da Fethullah Gülen soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukat sayısı 3'e yükseldi. Avukat M.O. ile birlikte aynı hukuk bürosunda görev yapan avukatlar M.Ş. ve A.B.'nin de gözaltına alındığı belirtildi.

DENGE HUKUKÇULARDAN AÇIKLAMA

M.O.'ya ait hukuk bürosunda polisin yaptığı aramaları yakından takip eden Denge Hukukçular Derneği Başkanı İbrahim Bakım, basın açıklaması yaptı. 3 meslektaşının 'makul şüphe' üzerine gözaltına alındığını belirten Bakım, ''Bugün burada yeni bir algı operasyonuyla, tiyatro sahnesi sergileniyor. Sözde paralel devlet safsatasıyla meslektaşlarımızın büroları, evleri, arabaları aranıyor ve ortada olmayan suçlar üzerinden delil aranarak, meslektaşlarımız gözaltına alınmıştır. Artık ülkemizde hukuk, bitmiş adaletin çivisi çıkmıştır'' dedi.

MAKUL ŞÜPHE İDDİASI İLE

Gazetecilerin, 3 avukatın gözaltına alınma nedenini sorması üzerine Bakım, ''Ortada suç yok, delil yok. Makul şüphe iddiasıyla M.O., M.Ş. ve A.B., sadece makul şüphe üzerine gözaltına alındılar. Her hangi bir suç yok, delil yok. Başka bir meslektaşımızın beyanı var, iddiası var. Bunun üzerine oluşturulan bir algı operasyonu. 3 meslektaşımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı.''dedi.

3 kişinin Fethullah Gülen soruşturması kapsamında gözaltına alındığı iddia ediliyor? sorusu üzerine de Bakım, ''17- 25 Aralık sahnesinden itibaren, sözde Fethullah Gülen terör örgütü deniliyor. Ortada bir terör örgütü mü var? Ortada tam manasıyla algı operasyonu var'' diye konuştu.

Aramaların devam ettiğini belirten Bakım, ''Bilgisayarların hard diskleri alınıyor. Ortada delil yok. Delil üretecek meslektaşlarımızın hukuki davalarıyla ilgili kayıtları alınıyor'' dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı