Fethullah Gülen iadesinde flaş gelişme

Fethullah Gülen iadesinde flaş gelişme

Hükumetin uzun zamandır ABD ile tartıştığı ama bu güne kadar sonuç alamadığı  Fethullah Gülen'in iadesi konusunda flaş bir gelişme olduğu haberleri geliyor.

 

ABD Dışişleri Bakanının bu gün başlayacak ziyaretinin ana gündem maddesinin bu olacağı ileri sürülüyor. Öte yandan hazırlanan ve Erdoğan'a sunulduğu bildirilen bir istihbarat raporu olduğu ve bu rapora göre Fethullah Gülen'in Pensilvania'da bulunan malikanesini boşaltmaya hazırlandığı ileri sürülüyor. Uzun süredir gündemde olan bir başka konuda Gülen'in Kanada'ya geçme hazırlıkları yaptığı yönünde. 

"YA VERİN YA SINIRDIŞI EDİN"

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarısız darbe girişimi ardından bir çok kez ABD yönetimine seslenmiş "Ya iade edin ya da sınır dışı edin" demişti.Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ilişkin hazırlanan istihbarat raporunda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in halen yaşadığı Pensilvanya’daki çiftliğin satılması için örgüt yöneticilerine talimat verdiği belirtildi. 

KANADA'YA GİDİYOR

Rapora göre Gülen, Kanada’ya geçmeye hazırlanıyor. Türkiye’den kaçan örgüt üyelerinin gittikleri ülkelerde yeniden yapılanmaya hazırlandığı vurgulandı.

DEVLETİN ZİRVESİNE SUNULAN RAPOR

İSTİHBARAT birimlerince 25 Mart tarihinde hazırlanan ve devletin zirvesine de sunulan FETÖ raporunda çarpıcı tespitlere yer verildi. Raporda yer alan iddialara göre, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Kanada’ya geçme hazırlıkları yapıyor. 

AVRUPA'DA YENİDEN YAPILANIN 

Çiftliği boşaltıyor15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütün üst düzey birçok yöneticisinin Avrupa ülkelerine kaçtığı iddiasına da yer verilen raporda “Örgüt elebaşının, ‘Avrupa’da yeniden yapılanmaya’ gidilmesi yönünde talimat verdiği, örgüt üyelerinin bu ülkelerde yeniden yapılanmaya gittiği, birçok Avrupa ülkesinde örgütün aktif çalışmalar yürüttüğü” ifade edildi. 

AFRİKA'DA HALA ETKİLİ DENİLDİ

Örgütün birçok Afrika ülkesinde de etkinliğinin devam ettiği vurgulanan raporda, haklarında arama, yakalama kararı bulunan ve firar eden örgüt üyelerinin, söz konusu ülkelere geçtikleri, bu ülkelerde yeniden yapılanmaya gittikleri de kaydedildi. 

‘BİRBİRİNİZLE GÖRÜŞMEYİN’ TALİMATI

Raporda, FETÖ’nün cezaevindeki örgüt üyelerinin çözülmemesi ve itirafçı olmaması için çalışma yürüttüğü de belirtilerek, “Örgüt elebaşısı tarafından, örgütün üst düzey yöneticilerine, cezaevinde tutuklu bulunanların ailelerine yardım edilmesi, tutuklu ailelerine aylık 1500 ila 2 bin lira yardım yapılması, yardımların kuryelerle ailelere ulaştırılması talimatı verildiği” yazıldı. 

İLETİŞİM KURMAYIN TALİMATI

Gülen’in, Türkiye’deki ‘kripto’ örgüt üyelerine de “Birbirinizle görüşmeyin, iletişim araçları kullanmayın, kendinizi deşifre etmeyin” uyarısı yaptığı, imkân bulmaları durumunda ise Türkiye’den ayrılmaları talimatını da gönderdiği bildirildi. 

ÇİFTLİK SATIŞTA

Raporda, Gülen’in örgütün üst düzey yöneticilerine, halen yaşadığı Pensilvanya’daki çiftliğin satılması için talimat verdiği anlatılarak, “Söz konusu bu satış işleminin çiftliğin mülkiyetinin vakıf üzerinden görülmesi nedeniyle yapılamadığı, terörist başının Kanada’ya geçmeye hazırlandığı, bu ülkede bu amaç doğrultusunda yer alındığı, örgütün üst düzey yöneticilerinin Kanada’ya geçmeye başladıkları” iddialarına da yer verildi.

İlgili Haberler