Fethullah  Gülen hakkında AKP medyasında flaş iddia

Fethullah Gülen hakkında AKP medyasında flaş iddia

Erdoğan'a yakın Sabah Gazetesinde Erdoğan'ın 16 mayısta ABD'ye yapacağı ziyaret öncesi Gülen ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı

Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta ABD'de yapacağı Trump görüşmesinin 2 önemli başlığından birisi Fethullah Gülen iddiası diğeri ise YPG'ye verilen destek olacak. Erdoğan ve AKP Fethullah Gülen konusunda atak üzerine atak yapıyor. Erdoğan'ın ziyareti önce Gülen'in iadesi konusunda elinin güçlenmesi için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  ABD'ye yeni bir dosya iletti. Öte yandan Erdoğan'a yakın medyada yine ziyaret öncesi Gülen'in iade konusuna ilişkin yoğun bir haber,yazı trafiği başladı. Sabah'ın haberine göre dosyanın üst yazısında, Gülen'in Brezilya'ya sığınma talebinde bulunduğu, Brezilya ya da Arjantin'e kaçabileceği, buradaki vakıfların hazırlık yaptığı yönünde istihbari bilgiler elde edildiği belirtiliyor. 

ABD'DEN BİR AN ÖNCE KAÇMA ARAYIŞI

Yazıda "Darbe teşebbüsünün başarısızlıkla sonuçlanması darbe talimatını veren Gülen'i paniğe sevk etmiş ve ABD'den bir an önce kaçma arayışına itmiştir. Türkiye ile iade anlaşması bulunmayan bir ülkeye ya da kendisini mülteci olarak kabul edebilecek başka bir ülkeye kaçma hazırlığı yaptığı bilinmekteydi. 
ÖRGÜT MENSUPLARI ÇALIŞIYOR İDDİASI

Darbenin başarısızlıkla sonuçlanması ABD'den kaçma çabalarını hızlandırmıştır. Gülen'in ABD'den kaçmasına yardım ve yataklık etmek isteyebilecek çeşitli ülkelerde örgüt mensupları bulunmaktadır" ifadelerinin yer aldığı iddia edildi.

UZUN SÜRE KANADA GÜNDEMDEYDİ DEĞİŞTİ

Gülen'in ABD'den çıkmak üzere Kanada'da hazırlık yaptırdığı hatta Pensivaia'da ki çiftlik evinin satılığa çıktığı, Kanada'da yeni bir yer arandığı daha önce haber olmuştu. Ancak AKP medyası bu alternatiften artık söz etmiyor. Gülen'in gideceği yeni adresler ise Latin Amerika ülkelerine yoğunlaşmış durumda.

 

İlgili Haberler