Fethullah Gülen Çay Sözünü Tutmadı!

Fethullah Gülen Çay Sözünü Tutmadı!

Fethullah Gülen protestoculara çay sözünü tutmadı.
 
Amerika’daki Türkiyeli vatandaşlar internet üzerinden örgütlenerek Fethullah Gülen’i Pennsylvania’daki evinin önünde protesto etmeye karar vermişlerdi. Ulaşım ve eylem programını da sosyal medya üzerinden haberleşerek organize eden grup, bir bildiri yayınlayarak Fethullah Gülen gerçeğinin basın aracılığıyla hem ABD’ye hem de Dünya’ya anlatılacağını ifadesini kullanmışlardı.
 
Fethullah Gülen’in ise protesto edilecek olması konusunda “Bir çayımızı içer giderler” dediği iddia edilmişti. Ancak olaylar pek de o doğrultuda gelişmedi.
 
Dün Amerika saatiyle 13.00’da toplanan kalabalık, çok önceden gerekli izinler alınmış olmasına rağmen birçok sorun ve engelle karşılaştı. Eyleme katılan vatandaş habercisinin aktardığına göre protestonun gerçekleşeceği şehrin kilisesinden alınan park izni, eylem gününün ilk saatlerinde organizatörlere gönderilen birer kısa mesajla iptal edildi. Çevre evlerde oturanlarla da daha önceden görüşüp park izni alan eylemciler, ev sahiplerinin bahçelerinde “girilmez” uyarılarıyla karşılaştılar.
 
İZİNLER BİR GECEDE İPTAL OLDU

Park sorununu çözmeleri de yetmedi çünkü yine daha önceden eylem izni alınmış olmasına rağmen bu kez polis engel oldu ve evin yakınlarında eylem gerçekleştirilmesine izin vermedi. Evin çevresinde durmalarına da izin verilmeyen vatandaşlar, çevredeki araziyle arabalarıyla turlayarak ve yürüyerek protestolarını gerçekleştirdiler.
 
Daha sonra farklı bir alanda toplanan eylemciler bir basın açıklaması yaparak eyleme engel olmak için Fethullah Gülen tarafından gece boyu çalışmalar yürütüldüğünü iddia ettiler. Daha önce alınan izinlerin protesto günü iptal edilmesine dikkat çeken eylemciler, eylemin hiçbir örgüt tarafından düzenlenmediğini, eylemde bulunan herkesin katkısıyla organize edildiğini vurgulayarak Gülen hakkında hazırladıkları 570 sayfalık dosyayı Beyaz Saray’a sunulmak üzere Amerikalı önemli bir aktiviste teslim ettiklerini söylediler.
 
Fethullah Gülen’se bırakın eylemcilerle çay içmeyi, yüzünü dahi göstermedi.