Fethullah Gülen; Alternatif Yollar Oluşturup Yola Devam

Fethullah Gülen; Alternatif Yollar Oluşturup Yola Devam

Gülen'den dershane çıkışıFettullah Gülen, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili açıklama sonrası ilk kez konuştu.

Gülen'den dershane çıkışı
 
Fettullah Gülen, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili açıklama sonrası ilk kez konuştu.
 
 
 
İSTANBUL- Başbakan Erdoğan'ın dershanelerin kapatılmasıyla ilgili açıklama yapmasının ardından Fethullah Gülen suskunluğunu bozdu.
 
Fethullah Gülen, resmi internet sitesi herkul.org’da “Bamteli” başlığıyla yayınlanan sohbetinde cemaatin bundan sonra nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlattı.
 
HER DÖNEMDE HAZIMSIZLIK OLMUŞTUR
Fethullah Gülen söyleşisinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte onlardan satır başları;
 
-Her dönemde hazımsızlık olmuştur, günümüzde de olacaktır. Bu, Mefisto ile Faust’ün mücadelesinin neticesidir ve kıyamete kadar sürüp gidecektir. Aslında Şeytan’ın Hazreti Adem’i çekemeyişi ve ona düşmanlığı macerasında bir yönüyle bütün insanlığın sergüzeşti vardır. Bugün de bir kısım insanlar hizmet camiasına ve hizmet erlerine karşı haset, kıskançlık, hazımsızlık sergileyebilir; takiyyelerle onları bitirmeye kalkışabilirler. (26:18)
 
-Kim ne yaparsa yapsın bizim için ölçü bellidir: “Kötülükleri iyilikle sav; görgüsüzce muamelelere aldırış etme! Herkes, davranışlarıyla karakterini aksettirir. Sen müsamaha yolunu seç ve töre-bilmezlere karşı âlîcenap ol!..” (29:17)
 
-Zulmedildiğiniz zaman bile zulmetmeye kalkarsanız, Allah onu size sorar. Bir çarkı, bir düzeni bozdukları zaman kalkar siz de başkalarının çarkını düzenini bozarsanız, Allah onu size sorar: “Niye bunu yaptınız? Niye insanca davranmadınız? Niye Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) gibi davranmadınız?” Bu açıdan, kıskanca karşı kıskançlık duygusuna girmemek; belki hazımsızlıklar karşısında hazım sistemini bir kat daha artırmaya çalışmak lazım. (30:33)
 
YURTLARINIZI KAPATTIKLARI ZAMAN!
Dershane kapatma tartışmalarının ardından Gülen'in 'Yurtlarınızı kapattıkları zaman ev yapacaksınız. Okulunuzu kapattıkları zaman üniversite yapacaksınız' açıklamaları ise dikkat çekti. Gülen şunları söyledi;: "Hareketi, hamleyi, gayreti durdurmadan, Allah'ın izni ve inâyetiyle alternatif yollar, yöntemler oluşturarak yola devam etmeli.. Onlarla uğraşmaya kalkarsanız, bir yerde takılır kalırsınız.. Zamanı israf etmiş olursunuz. Hiç uğraşmadan, alternatif yollar ve yöntemler oluşturarak yolunuza devam edeceksiniz. Evinizi kapattıkları zaman yurt açacaksınız. Yurtlarınızı kapattıkları zaman ev yapacaksınız. Okulunuzu kapattıkları zaman üniversite yapacaksınız. Üniversitenizi kapattıkları zaman on tane okul açacaksınız. Hiç durmadan yürüyeceksiniz. Hafizanallah, durup başkalarıyla meşgul olmaya kalktığınız zaman, zamanı beyhude kullanmış, israf etmiş olursunuz. Zamanı israf etmenin hesabını da Allah sorar.
 
Allah onlara da soracak; beni alâkadâr etmez o. Elimden gelirse, onların da zamanı israf etmemeleri istikâmetinde, kavl-i leyyin ile ifade ederim. Fakat yine de sözüm, düşüncem, tavrım tepkiye sebebiyet veriyorsa, yutkunur dururum."
 
*Arabaşlıklar bize aittir.*