FETHULLAH GÜLEN AKP'Yİ NEDEN DESTEKLEMEDİĞİNİ YAZDI

FETHULLAH GÜLEN AKP'Yİ NEDEN DESTEKLEMEDİĞİNİ YAZDI

Fethullah Gülen, New York Times gazetesi için makale yazdı. Gülen "Türkiye'nin erozyona uğrayan demokrasisi" başlıklı makalede, bir dönem kendisinin de AK Parti'yi desteklediğini hatırlatarak, hükümetle yollarının nasıl ayrıldığını yazdı.

New York Times'ın internet sitesinde yayımlanan ve gazetenin yarınki uluslararası baskısında da çıkacak olan makalede, "Ben dahil birçok Hizmet üyesi, bir dönem iktidar partisinin politikalarını destekledi. Bunun içinde Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerinin başlatılması da var. O dönemki desteğimiz ilkelere dayanıyordu. Tıpkı bugünkü eleştirilerimiz gibi" ifadesini kullandı.

"Toplum üzerinde derin etkileri olan hükümet politikaları hakkında konuşmak ise hem hakkımız, hem de vazifemiz" diyen Gülen, yolsuzluk iddiaları ve hükümetin "otoriterleşmesi" ile ilgili "demokratik ifade" hakkını kullandıkları için "bir cadı avının kurbanları" olduklarını savundu.

Gülen makalede, "Türkiye şu anda demokrasi ve insan haklarının neredeyse rafa kaldırıldığı bir noktaya geldi. Umuyor ve dua ediyorum ki, iktidardakiler şu anki baskıcı gidişatı tersine çevirirler. Geçmişte Türk insanı demokrasi yolundan sapan liderleri kabul etmedi. Umarım ülkelerinin geleceklerini kurtarmak için yasal ve demokratik haklarını kullanırlar" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı