Festival değil THY protestosu!

Festival değil THY protestosu!

HY grevinde Harlem Shake dansıyla protesto.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun bir TV kanalında yaptığı açıklamada grevin, grev olmaktan çıkıp, THY işçisinin katılımı olmadan birtakım marjinal grupların desteğiyle yürütülen bir eylem olduğunu söylemesi üzerine greve katılan yaklaşık 200 THY çalışanı Genel Müdürlük binası önünde "Harlem Shake" dansı eşliğinde protesto gösterisi yaptılar. 

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin’in saat 16.00’da THY Genel Müdürlük binası önünde kendilerine bir konuşma yapacağını öğrenen 200 kadar THY çalışanı başkanlarını beklerken müzik eşliğinde ünlü ‘Harlem Shake’ danslarını yaparak coşkuyla eğlendiler ve THY Yönetimini protesto ettiler.

Bu arada grev alanında toplanan çalışanlar ID kartlarını (kurum kartlarını) Hamdi Topçu’nun iddialarını çürütmek için geldiklerini söyleyerek havaya kaldırdılar ve "Hava-iş nerede biz oradayız" şeklinde slogan attılar.

Daha sonra bir konuşma yapan Atilay Ayçin THY Yönetiminin grevin yasadışı olduğu için kendilerini mahkemeye vereceklerini söylemelerine karşılık, "Babanın mahkemesine mi yasaklatacaksın. Eğer bu grev yasa dışı bir grev olsaydı, beni burada 9 gündür tutarlar mıydı? Sizin yaptığınız hukuk dışı" diyerek, "Hamdi Topçu bana Atilla diyor. Adımı bile söyleyemiyor. Adımı ağzına alırken suyla gargara yapacaksın. Hava-iş sendikasının arkasında destek yokmuş. Buraya gelenler marjinal bir grupmuş. Sizler marjinal bir grup musunuz" dedi. Bunun üzerine çalışanlar Hamdi Topçu’nun Karadenizli olmasına bir gönderme yaparak "Yok Boyle Bir Şey" diyerek tezahürat yaptı.