FENERBAHÇE'YE SALDIRIYI KINADILAR

FENERBAHÇE'YE SALDIRIYI KINADILAR

Çaykur Rizespor, Galatasaray ve Beşiktaş Kulüpleri ; Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı kınadıÇaykur Rizespor Kulübü, Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırıyı kınadı

 

Açıklama şöyle:
"Maç sonrası havaalanına dönerken, Sürmene yakınlarında Fenerbahçe kafilesi otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Ve kabul edilemez buluyoruz. Saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar diliyoruz."

GALATASARAY

Rize-Trabzon karayolunda Fenerbahçe'ye yapılan silahlı saldırıya Galatasaray'dan bir tepki geldi.

Sarı-kırmızılı kulüp yöneticisi Selim Arda Üçer, kişisel Twitter hesabından bir açıklama yaptı. "Silahın, şiddetin, ölüme yol açabilecek hiçbir eylemin savunalacak tarafı yok." yazan Üçer'in açıklamaları şu şekilde: "Silahın, şiddetin, ölüme yol açabilecek hiçbir eylemin savunalacak tarafı yok. Fenerbahçe kafilesine geçmiş olsun. Şike başka, hayat başka..."


BEŞİKTAŞ

"Çaykur Rizespor deplasmanından dönmekte olan Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcularını ve teknik heyetini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyı esefle kınıyoruz. Saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar dilerken, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne, futbolculara ve teknik heyete geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."

Trabzonspor ise Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon Havalimanına dönerken Sürmene istikametinde Fenerbahçe kafilesinin içinde bulunduğu otobüse yapılan, spor ve insanlıkla bağdaşmayan çirkin ve ahlaksız saldırıyı esefle kınıyoruz. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyor, saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıyı yapanların biran önce emniyet güçlerimiz tarafından bulunup, adalete teslim edilmesini bekliyoruz.

TRABZONSPOR

Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırıyı kınadı.

Resmi internet sayfasından yapılan açıklamada şu açıklamalara yer verildi: 

Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon Havalimanına dönerken Sürmene istikametinde Fenerbahçe kafilesinin içinde bulunduğu otobüse yapılan, spor ve insanlıkla bağdaşmayan çirkin ve ahlaksız saldırıyı esefle kınıyoruz. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyor, saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıyı yapanların biran önce emniyet güçlerimiz tarafından bulunup, adalete teslim edilmesini bekliyoruz.


Arda Turan ve Salih Uçan da Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı kınadı

Fenerbahçe Spor Kulübüne kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırıyı kınayanlar arasında şu isimler de yer aldı:

Salih Uçan: "Geçmiş olsun Fenerbahçem. Spora ve sporcuya yapılan bu çirkin saldırıyı lanetliyorum"

Arda Turan: "Fenerbahçe kafilesine yapılan menfur saldırıyı kınıyorum. Futbol tüm renkleriyle barış ve kardeşliktir."

Mersin İdman Yurdu: "Şiddetle ve esefle kınıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübüne geçmiş olsun diler, takım şoförüne acil şifalar dileriz. Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ali KAHRAMANLI

Bursaspor Kulübü: Çaykur Rizespor deplasmanından dönen Fenerbahçe kafilesinin uğradığı çirkin saldırıyı üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne, futbolculara ve teknik heyetine geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Yarsuvat: "Bu gece Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırı Türk sporuna vurulmak istenen bir darbedir."

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat bir açıklama yaparak Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı şu sözlerle kınadı ve geçmiş olsun mesajı yayınladı
"Bu gece Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırı Türk sporuna vurulmak istenen bir darbedir.Fenerbahçeli sporcuların ve idarecilerin bu saldırıdan yara almadan kurtulmaları sevindiricidir. Bu akıl dışı saldırı hiçbir şekilde savunulamaz. Fenerbahçe Camiası'na geçmiş olsun diyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Fenerbahçe Kafilesine Yapılan Saldırıyla İlgili Kınama Mesajı

Bakan Kılıç'ın açıklamaları şu şekilde:
"Bu akşam Rize'de oynanan ÇaykurRizespor-Fenerbahçe müsabakasının ardından Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse gerçekleşen alçakça saldırıyı üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

İnsanlıkla uzaktan yakından alakası olmayan bu saldırının herhangi bir camiaya mal edilmesi ve saldırganın da taraftar olarak addedilmesi kesinlikle mümkün değildir.
Sporun getirdiği sevgi, kardeşlik ve birliktelik duygularından uzak olan bu hadiseyi gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermelerini sağlayacak hukuki sürecin yakinen takipçisi olacağız. 

Başta futbol kulüplerimiz olmak üzere tüm spor camiamızla, böylesi zamanlarda birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenerek hareket edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Olayın derinlemesine tahkikatı emniyet güçlerimiz tarafından yapılmakta olup, olay esnasında yaralanan şoför Ufuk Kıran kardeşimize de Rabbim'den acil şifalar diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı