FenerBahçe'nin Acı Kaybı

FenerBahçe'nin Acı Kaybı

Fenerbahçe`nin efsane ismi hayatını kaybetti.

 
 
Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden ‘Mikro Mustafa’ lakaplı Mustafa Güven vefat etti.
 
RESMİ SİTEDEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;
 
 
"Geçtiğimiz günlerde kaldırıldığı hastanede By-pass ameliyatı geçiren ve tedavi gören Fenerbahçemizin ve Milli Takımımızın eski oyuncularından ‘Mikro Mustafa’ lakaplı Mustafa Güven’in vefat haberini öğrenmiş bulunmaktayız… Derin bir üzüntü içerisindeyiz.
 
Merhuma Allah’tan rahmet, Güven Ailesi’nin fertleri ve tüm Camiamıza başsağlığı dileriz.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü"
 
Mustafa Güven Kimdir?
 
Fenerbahçemizin ve Milli takımımızın oyuncularından
“Mikro Mustafa” lakaplı Mustafa Güven,
1936 yılında Bursa’da doğdu.
Futbolculuk kariyeri
 
Kulüp takımları kariyeri
Küçük yaşlardan itibaren futbol oynamaya başlayan Mustafa Güven, ordu milli takımında oynarken kendini gösterdi. 1957'de Adana'da düzenlenen Dünya Ordulararası Futbol Şampiyonası karşılaşmasında Türkiye'nin ABD'yi 19-0 yendiği maçta sağ açıkta oynayarak üçü kafayla olmak üzere 6 gol attı ve birçok golün de atılmasını sağladı. İzmir'de de yapılan İtalya maçında aynı performansını gösterince askerliğini bitirir bitirmez Fenerbahçe'ye transfer oldu. Kısa boyu sebebiyle transferi kulüp yöneticileri tarafından eleştirilse de kısa sürede kendini takıma kanıtladı. Zamanla taraftarlar arasında boyunun küçüklüğünden ve tipinin ufaklığından dolayı “Mikro Mustafa” olarak anılmaya başladı.
 
Fenerbahçe formasıyla sadece bir sezon İstanbul Profesyonel Ligi'nde forma giyen Mustafa Güven, çıktığı 16 maçta 5 gol kaydetti. Aynı sezon takımıyla İstanbul Profesyonel Ligi'nin son şampiyonluğunu yaşadı. 1959'da kurulan Milli Lig'deki ilk sezonunda 16 maçta 5 gol kaydeden Mustafa Güven, takımıyla bu kez Milli Lig şampiyonluğunu yaşadı. 1959-60 sezonunda ligi 2. bitiren takımın bir parçası olan Mustafa, 1960-61 ve 1963-64 sezonlarında birer şampiyonluk daha yaşadı. Ancak son sezonunda fazla forma şansı bulamayan Mustafa Güven, Beşiktaş'a transfer oldu. Burada oynadığı tek sezonda sadece 5 maça çıkıp 2 gol kaydetti. 1965 yılında Admira Viyana kulübüne transfer olan Mustafa Güven, yaşadığı kısa Avrupa macerasından birer Avusturya Ligi ve Avusturya Kupası şampiyonluklarıyla döndü. Beykozspor'da da bir sezon top oynadıktan sonra kariyerini 1968 yılında 32 yaşındayken burada sonlandırdı.