FENERBAHÇE'DE DEVRİM

FENERBAHÇE'DE DEVRİM

Fenerbahçe dünyaya açılıyor. Tüzüğünde büyük değişiklikler yapan kulüpten çocuk ve gençlere müjde...

Fenerbahçe, 11 Mayıs’ta yapılacak tüzük tadil kongresinde devrim niteliğinde kararlara imza atacak. Tüzüğü yenileyen Fenerbahçe'de devrim niteliğinde değişiklikler geliyor. Türkiye ve dünyada açacağı şubelerle taraftarıyla bütünleşecek olan Fenerbahçe’de çocuk ve gençler için üyelik yolu açılacak. Kötü şöhret sahibi olanların üyeliğinin düşürüldüğü madde de yeniden düzenlenecek.

Kulüp tüzüğünün Medeni Kanun ve Dernekler Kanununa uygun şekilde yeniden düzenlenmesini öngören olağanüstü genel kurul toplantısında, Fenerbahçe tarihinde ilk kez yurt içi ve yurt dışında şube kurulmasının yolunu açacak tüzük değişikliği, delegelerin onayına sunulacak.

 

Bugüne kadar sadece yönetim kurulu kararıyla temsilcilik bazında örgütlenmeye izin veren Fenerbahçe Spor Kulübü tüzüğü, artık yönetim kurulu kararıyla Türkiye’de 81 il ve 60 ilçe ile, yurt dışında 13 ülkede şube açılmasına imkan sağlayacak. Böylece dünya çapında bir yapılanmaya gitmeyi planlayan sarı-lacivertli kulüp, 2016 yılına kadar da yüzde 10 olarak belirlenen üye kaydı kısıtlamasını da kaldıracak. Şube üyesayısı 200’den fazla olduğu takdirde Fenerbahçe genel kurulunda temsil hakkı elde edecek. 800’den fazla üyesi olan şubeler ise genel kurula 4 delege gönderebilecek.
Fenerbahçe kulübünün yurt dışında temsil edileceği ülke ve kentler ise şöyle belirlendi:
Ülkeler: Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Ukrayna, KKTC, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, İsveç, İsviçre, Kanada.
 
Kentler: Amsterdam, Augsburg, Belçika, Bremen, Bükreş Chicago, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Koblenz, Köln, Lefkoşa, Londra, Manchester, New York, Odessa, Reutlingen, Paris, Stuttgart, Viyana.
 
Haydi çocuklar kulübe
 
Milliyet Gazetesinin haberine göre; Kayıtlı üye sayısını 1 milyona çıkarmayı hedefleyen Fenerbahçe kulübünün ilk girişimi ilk, orta, lise ve üniversitede örgütlenmek olacak. Fenerbahçe kulübünün adını taşıyacak öğretim kurumlarında okuyan çocuklar ve gençler için üyelik aidatını 2 bin liraya indirmeyi öngören tüzük, yeni kurulacak Fenerbahçe Üniversitesi’ni de programa dahil edecek. Plan çerçevesinde on binlerce çocuk ve genç sarı-lacivertli kulübün resmi üyesi olacak.
Üyelikten düşürme
 
Olağanüstü kongrede, daha önce “Kötü şöhret sahibi olanlar” şeklindeki hüküm, “Yasal bir düzenleme uyarınca derneklere üye olması yasaklanmış kişiler” olarak revize edilecek.
 
6. maddenin B) bendindeki “Cezaları tecil edilmiş veya affa uğramış olsalar bile, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hapis cezası ile mahkum olanlar” şeklindeki ifadeler ise şu şekilde değiştirilecek:
 
“Erteleme, seçenek yaptırımlara çevirme veya hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı verilmeksizin basit veya nitelikli zimmet, irtikap, hırsızlık, rüşvet, sahtecilik, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, kara para aklama suçlarından dolayı hapis cezası ile mahkum olanlar, Fenerbahçe Spor kulübüne üye olamazlar.”

Kaynak:Haber Kaynağı