Fenerbahçe Taraftarından Hürriyet Gazetesini  Boykot!

Fenerbahçe Taraftarından Hürriyet Gazetesini Boykot!

Fenerbahçe Yönetiminin Hürriyet Gazetesi ilişiğini kestiğini duyurmasının ardından, Fenerbahçe taraftarı Hürriyet Grubuna boykot başlattı!

Akşam Saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübünün Fenerbahçe internet sitesinden yaptığı yazılı açıklama kamuoyuna bomba gibi düştü.. Fenerbahçe yönetimi; bazı malum menfaat kişi ve gruplarına hizmet amacıyla, bir süredir ilgili ilgisiz her haberde okuyucusuna Fenerbahçe Spor Kulübü’nün  ‘’Şikeci’’ olduğu algısını kanıksatma çabasında olan Hürriyet Grubu ile ilişkilerini dondurdu ve konuyu yargıya taşıyacağını bildirdi..



İŞTE O AÇIKLAMA:

‘’Hürriyet Gazetesi’nin Fenerbahçe'ye yönelik özellikle 2013’ün son döneminden bugüne ulaşan ve 3 Temmuz’u gündemde tutmak amaçlı yayınları bugün karşımıza  bir kez daha planlı ve stratejik bir ‘röportaj’ olarak çıkmaktadır.

Yıllar önce Türkiye’den ayrılan bir oyuncunun, bir takım yakışıksız ve imalı sözler ile Fenerbahçe’nin aleyhine konuşması adına ayarlanan röportaj bugün yine Hürriyet gazetesinin manşetinde yer almıştır.

Kamuoyunun dikkatine sunmak istediğimiz husus; söz konusu röportajın İstanbul ve Taşra baskısı arasındaki farklar ve farklılıklardır.

Röportajın taşra baskında yer alan ancak şehir baskısından çıkarılan Romanya’da yaşayan ve Galatasaray ile ilgili her fotoğrafta kendine yer bulan Tamer Atalay’ın, Lutfi Arıboğan ve Mehmet Aslan ile olan ilişkisi tarafımızdan tesadüf olarak nitelendirilemeyecek boyuttadır.

Zira bu şahsın İstanbul baskısından kaçırılma sebebi de bu ilişkiler yumağıdır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, bu kirli tezgahı kuranları biliyor ve bu çirkinlik içinde yer alan her isme ve her kuruma karşı ayrı ayrı hukuki ve cezai takibata geçeceğimizi deklare ediyoruz.

Kanaatimizce, son zamanlarda, bütünlülük ve devamlılık arz eden Fenerbahçe’ye yönelik bu haberlerin amacı açıktır. Murad edilen husus; Fenerbahçe’nin adil ve yeniden yargılanma yolunun kesilmesidir.

Zira, ismi geçen şahıslar ve temsil ettikleri zihniyet çok iyi bilmekte ve bu nedenle korkmaktadırlar ki adil ve yeniden yargılanma yolunda verilecek bir kararda artık yargılanan yalnızca Fenerbahçe olmayacaktır.

Bu skandal röportaja imza atan ve attıran tüm sorumlular hakkında Hürriyet gazetesinin tavrının dikkatle takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildirmekle birlikte;

Fenerbahçe’nin hassasiyetlerine, halihazırda kesinleşmemiş bir yasal süreçteki adil yargılanma hakkına saygı göstermeyen Hürriyet Gazetesi gibi kişi ve kurumlarla olan ilişkimizi bu tarih itibariyle dondurduğumuzu, bu yöndeki her tür tedbiri gerek re’sen gerekse yasal yollarla uygulayacağımız yönündeki kararlılığımızı tüm Fenerbahçeliler’e duyururuz.’’

Fenerbahçe Spor Kulübü

 

Fenerbahçe Yönetiminden gelen bu açıklamanın hemen ardından Fenerbahça Taraftarı; Fenerbahçe’nin sosyal medyadaki en etkin gruplarından 12Numara.org ve @Fenerist tarafından, 3 Temmuz sürecinin Fenerbahçe emektarlarından  @muhalif_kanarya tarafından  hazırlanan bir bildiri ile Hürriyet Grubuna karşı boykota çağırıldı..

Muhalif Kanarya’nın kendi bloğundan yayınlanan ve sosyal medyada  taraftarlarca desteklenen Boykot metnini değiştirmeden  olduğu gibi yayınlıyoruz..

Muhalif Kanarya Bildirisi


BİZ HÜRRİYET ALMIYORUZ, OKUMUYORUZ ..YA SEN?

 

Pancu röportajı; Galatasaray’da, başkanın ve Lütfi Arıboğan’ın sesi olan; özellikle Fenerbahçe ile ilgili negatif mesajlar içeren, üzeri kapalı imalar barındıran sipariş usülü yapılan; haberleri, Galatasaraylı twitter hesaplarınca paylaşılan ve bu hesapların nabzı ile paralellik gösteren Ali Naci Küçük yerine yine Hürriyet’te yine GS alt yapısı ile yine olumsuz içerikle yapılmış; ancak bu kez amatör branşlar üzerine haberler yapan, Ali Naci Küçük gibi ikonlaşmamış alelade bir isim olan CELAL DEMİRBİLEK’a yaptırılmıştır.

 

Haberin amacı (Fenerbahçe’ye şike algısını yapıştırmak), kaynağı (Galatasaraylılar), yapılış şekli (Galatasaray bağlantıları, lobisi) ve yer aldığı platform (Her zamanki gibi Hürriyet) AYNI sadece İMZA farklıdır.

Bugünkü Hürriyet’in spor sayfalarındaki haber, 2 farklı baskı ile çıkmıştır: şehir ve taşra olmak üzere!

Taşra baskısında haber; Lütfi Arıboğan’ın kankası, Lütfi Arıboğan Romanya’ya gittiğinde emrinde çalışan işçileri kullanarak O’nu Galatasaray marşları ile karşılayan, diyaloglarının iç yüzü ortaya çıkmasın diye Galatasaray kongre üyesi olmayan ancak Galatasaray’ın emrinde çalışan röportajın kaynağı-aracısı lobici Tamer Atalay’ın fotoğrafı ile yayınlanırken;

Şehir baskısında haberin amacı ortaya çıkmasın diye Tamer Atalay’ın fotoğrafı kesilmiştir.

Haberin taşra baskısında, Galatasaray ile ilgili hiçbir iddia yer almazken 

Şehir baskısında yine haber çok göze batmasın diye –büyüteçle görülecek büyüklükte- ‘Cordoba GS maçını vermekle de suçlandı’ bölümü yer almaktadır.

Sayfalar, haberler değişmekte ancak HÜRRİYET hep aynı kalmaktadır.

Galatasaray emrinde Fenerbahçe’yi hedef seçen kişi kimi zaman Mehmet Arslan kimi zaman Ali Naci Küçük kimi zaman Gülden Aydın’dır kimi zaman ismi belirsiz gece editörüdür kimi zaman bir stajerdir… Ancak ortak nokta hep aynıdır: Fenerbahçe ve olumsuzluk.

Yargıtay davayı onadı, Fenerbahçe şike yaptı, Fenerbahçe başarısız, Fenerbahçeliler haksız, Başkan olumsuz, Kulüp aslında hiç olmasa, gibi gibi gibi gibi gibi gibi…

KISACASI: BİZ HÜRRİYET ALMIYORUZ, ALDIRMIYORUZ, YOK SAYIYORUZ! YA SİZ?

Bakın yine Galatasaray kaynaklı bir başka Fenerbahçe imalı haber
( Tarih tarih bakınca haberin alt yapısı ortaya çıkıyor)

14 KASIM 2013: LUCESCU FLORYA’YA GELİYOR… 

16 KASIM 2013: FLORYA’DA GALATASARAYLI YÖNETİCİLERLE YEMEK

16 KASIM 2013: LUCESCU’DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

 

 

 KİMDİR HÜRRİYET’İN ŞEHİR BASKISINDA SAKLANAN TAMER ATALAY?

Tamer Atalay: Türkiye-Romanya arasında çok önemli bir lobi çalışması gerçekleştiren Romanya- Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tamer Atalay gecede düşüncelerini ifade etti…

TFF Eski Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan ile Cluj Belediye Başkanı Emil Boc’u ziyaret eden şahıs… (Cluj Cfr Galatasaray Şampiyonlar Ligi maçından 1 hafta sonra)

 

 BİR DİP NOT, HATIRLATMA: Cluj-GS maçına dair şike iddiası: 

HÜRRİYET BİR GECE YARISI YARGITAY KARARINI AÇIKLIYOR, SONRA SİLİYOR, GECE EDİTÖRÜ YANLIŞLIKLA YAYINLADI AÇIKLAMASI YAPILIYOR.

 

 

 BİR DİĞER HÜRRİYET YAKLAŞIMI…

CEZAEVİNDEKİ BAKAN ÇOCUKLARININ HİKAYESİNİ ANLATAN RÖPORTAJDA, ŞİKECİLERDEN DİGİTURK ARA BAŞLIĞI KULLANILIYOR.

DURUM FARK EDİLİNCE ARA BAŞLIK İNTERNET SAYFASINDAN ÇIKARILIYOR ANCAK HÜRRİYET SAYFALARI O ŞEKİLDE BİNLERCE İNSANA ULAŞIYOR!

 

Yazar Görüşü:

Hürriyet Gazetesi ve İnternet sitesinin tam da Fenerbahçe hakkında verilecek Yargıtay kararı öncesi üst üste bu kadar ''hatalı'' yayın yapması tesadüf olamayacağına göre ''yanlıdır''. Hürriyet Grubu'nun Fenerbahçe karşıtı bir yayın politikası tercih etmesini, kendi kurumsal kararları olması sebebiyle saygı ile karşılamakla beraber, Fenerbahçe Taraftarı tarafından Hürriyet Gurubuna karşı alınan bu BOYKOT
  kararına da aynı şekilde SAYGI duymalarını bekliyoruz..


@Cengiz_YILDIZ
















































































Kaynak:Haber Kaynağı