Fenerbahçe Taraftarı TBMM Başkanlığı'na Başvuruyor!

Fenerbahçe Taraftarı TBMM Başkanlığı'na Başvuruyor!

Fenerbahçe Taraftarı TBMM Başkanlığı'nı Göreve Davet Ediyor..Sözde 'Şike Davası' olarak bilinen dava için yeniden ve adil yargılanma hakkı tanınsın!

Fenerbahçe Taraftarı Sözde Şike Davası'nda yargılamanın  yenilenmesi amacıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sonra şimdi de TBMM Başkanlığı'na başvuruyor.. Sosyal medya üzerinden örgütlenen münferit Fenerbahçe Taraftarı imza kampanyası başlattı..

Fenerbahçe taraftarının 3 yıldır dile getirdiği, yargı ve emniyette mevzilenmiş bir kısım kişilerce kendilerine kumpas kurulduğu iddiası artık bir iddiadan öte, vaka halini almıştır. Bu guruba karşı ilk bayrağı Fenerbahçe Taraftarı, Yargıtayın yangından mal kaçırırcasına verdiği gerekçesiz kararla birlikte Yeniden Yargılanma Hakkının ellerinden alınmasına karşı, koyacağı büyük tepkiden önce TBMM ve Başsavcılık makamının Adalet adına gerekeni yapmasını beklemektedir.. 

Aslında Başsavcılığın elinde davayı Yargıtay Ceza Genel Kuruluna götürecek yeterli sebep te mevcuttur.. Yargıtay Dairelerinin telefon dinlemeleri ile ilgili verdiği çelişkili kararların artık bir içtihat birliği sağlanması adına Yargıtay Ceza Genel Kurulunda karara bağlanması şarttır.. Gerçi diğer dairelerde alınan kararlarda uyum varken tek aykırı karar 'beklenildiği gibi' Sözde Şike davası dosyası için verilmiştir.

İşte Fenerbahçe Taraftarları Tarafından Başlatılan İmza Kampanyası Metni:

Sözde Şike Davası olarak bilinen dava dosyasının, bugün Başbakan tarafından dahi dile getirildiği üzere Emniyet ve Yargı içine yerleşmiş ajandası farklı bir takım kamu görevlileri tarafından oluşturulduğu artık kamuoyu tarafından da bilinmektedir..

Bu Mahkemelerde yargılanıp hüküm kurulmamış olan davalar için farklı mahkemelerde yargılama hakkı verilecek yasanın düzenlenmesini bile beklemeden, savunmanın iddialarına cevap dahi verilmeden alelacele yazılmış gerekçesiz bir karar ile hüküm kurulması hepimizin vicdanını yaraladığı gibi biz vatandaşların yargıya olan güvenimizi de bitirmiştir. Bu çerçevede tamamen kaldırılması adına düzenlemeler yapılan Özel Yetkili Mahkemelerde, evrensel hukuk kuralları yok sayılarak görülen bu davanın yeniden ve adil bir şekilde görülmesi elzemdir. 

Türkiye’de hak, hukuk, adalet kavramlarının varlığına inanmak için ufak da olsa bir umut ışığı görmek istiyor, bu davanın Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na götürülmesini ve hiç olmazsa orda yeniden yargılama hakkı tanınmasını bekliyoruz.

Af, kayırma, ayrıcalık değil, adil yargılama ve adalet istiyoruz!

Güçlü Taraftar Platformlarından FenerbahceYıkılmaz.Net tarafından desteklenen İmza Kampanyası için destek çığ gibi büyüyor..

Aşağıda detayları verilen tarih ve adreslerde imza için gönüllüler bulunacaktır;

11/02/2014 Altıyol

12/02/2014 Burhan Felek

13/02/2014 Ülker Sports Arena

16/02/2014 Bağdat Caddesi

İstanbul dışında ikamet eden Vicdan sahipleri , Yeniden Adil yargılama için;

Aşağıdaki Metinin Çıktısını alarak imza kampanyasına dahil olabilirler.

Sonra Çıktıyı, bilgisayar ortamında taratarak aşağıdaki mail adresine gönderebilirler ..

[email protected] Tel 0542 300 0775

Önemli Not: Kampanya için son gün 16/02/2014 17:00′dir

Kampanya İçin Twitter Bilgilendirmesi:

@FBYikilmazNet @serkanozcanfb @muhalif_kanarya 



@Cengiz_YILDIZ

Kaynak:Haber Kaynağı