Fenerbahçe Mezara Girdi

Fenerbahçe Mezara Girdi

...

Fenerbahçe aşkı önce vasiyete o vasiyet üzerine de mezartaşına kadar ulaştı...
Fanatik Beşiktaşlı baba, vefat eden iki oğlunun mezar taşlarını vasiyetleri üzerine Fenerbahçe renkleriyle donattı.

Amasya'nın Taşova ilçesinde fanatik Beşiktaşlı baba, biri 16, diğeri 6 yıl önce vefat eden iki oğlunun mezar taşlarını, vasiyetleri üzerine tuttukları takım Fenerbahçe'nin amblemi ve sarı-lacivert renklerle donattı.

Geçimini çiftçilikle sağlayan 5'i kız 7 çocuk babası Dursun Kıymet'in (72), hayatını kaybeden Fenerbahçe taraftarı iki oğlu için yaptırdığı sarı-lacivert renklerden oluşan, Fenerbahçe amblemi ve bayrağı bulunan mezarlar dikkati çekiyor.

Çocuklarından Taşkın Kıymet'i 16 yıl önce 24 yaşında, diğer oğlu Kader Kıymet'i ise 6 yıl önce 22 yaşında yakalandıkları hastalık sonucu kaybeden baba Dursun Kıymet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının ölümü üzerine vasiyetlerini yerine getirerek mezarlarını sarı-lacivert renklerle donattığını söyledi.

Kendisinin  fanatik  bir Beşiktaş taraftarı olduğunu ancak oğullarının Fenerbahçe'yi desteklemelerinden rahatsız olmadığını dile getiren Kıymet, "Her zaman oğullarımın desteklediği takıma saygı gösterdim. Evde izlediğimiz Fenerbahçe- Beşeiktaş maçları oğullarımla tatlı bir rekabet havasında geçerdi. Yaptırdığım mezar ile onların son isteklerini yerine getirdiğim için mutluyum" dedi.

Çocuklarının çok iyi birer Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirten baba Kıymet, "Her ikisi de tedavileri süresince 'eğer vefat edersek bizim mezarımız  Fenerbahçe amblemli ve sarı-lacivert renklerde olsun' diye vasiyet ettiler. Aslında ben koyu bir Beşiktaş taraftarı olmama rağmen çocuklarımın hem hatıralarını yaşatmak hem de vasiyetlerini yerine getirmek için mezarlarını onların istediği şekilde yaptırdım, bir de Fenerbahçe bayrağı diktim. Mezar görenlerin ilgisini çekiyor" diye konuştu.

Fenerbahçeliler Derneği: "Centilmenlik örneği"

Taşova Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Kayıkçı ise Beşiktaşlı babanın oğulları için yaptırdığı mezarı güzel bir centilmenlik örneği olarak yorumladı.

Mezarı gördüğünde şaşkınlığını gizleyemediğini belirten Kayıkçı, "Fanatik Beşiktaşlı bir babanın Fenerbahçeli oğullarının son isteğini yerine getirerek sarı-lacivert renklerden oluşan mezara Fenerbahçe'nin amblemi ile bayrağını dikmesi beni çok duygulandırdı. Bu örnek bir davranış, centilmenlik örneği. Taraftarlar ve kulüpler için örnek bir davranış. Babayı kutluyorum ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kayıkçı, Taşkın ve Kader Kıymet kardeşlerin mezarları başında dua etti.

Kaynak:Haber Kaynağı