Fenerbahçe Fırtınayı Evinde Dindirdi  3-0

Fenerbahçe Fırtınayı Evinde Dindirdi 3-0

Trabzonspor:0-Fenerbahçe:3

Trabzonspor:0-Fenerbahçe:3
 
Trabzonspor Avni Aker Stadı'nda Fenerbahçe'yi konuk ediyor.TRABZONSPOR – FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR
 
Ömür AVCI/TRABZON
 
BAŞKAN ŞENER'DEN DOSTLUK MESAJI
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe maçı öncesi dağıtılan Resmi Maç Günü Dergisi'nde dostluk mesajları verdi. Başkan Şener, Türkiye'nin iki büyük camiasını temsil eden takımların sahadaki mücadelelerinin bu büyüklüğe yakışacak şekilde olacağına inandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
 
"Her ne kadar son dönemlerde yaşanan gelişmeler bir takım gerginlikler yaratsa da biz sorumlu yöneticilere düşen, gelecek nesillere daha sağılıklı ortamlar bırakabilmek olmalıdır. Bu camialar uzun süre yaşayacaklar ve aralarındaki rekabet de sonsuza kadar devam edecek. Hepimiz yapıcı davranmalı, kitleleri gerecek hamlelerden uzak durmalıyız. Sonuçta Türkiye'de futbol devam ettiği sürece bu rekabet de sürecek. Biz hakkımızı sonuna kadar meşru platformda aramaya devam edeceğiz. Görevde olduğumuz sürece hukuk yolundan en ufak bir geri adım dahi atmayacağımızın herkesçe bilinmesini istiyoruz. Taraftarlarımızdan takımımızı sonuna kadar desteklemelerini bekliyoruz. Sahaya yabancı madde atmadan, oyunun temposunu kesecek eylemlerden uzak durarak vereceğiniz destek, istediğimiz sonucu almamızda büyük oranda belirleyici olacaktır. Sahada mücadele eden oyuncuların da tahrik edici davranışlardan kaçınmaları müsabakanın selameti açısından büyük önem taşımaktadır."
 
BAŞKAN ŞENER ESKİ ŞEREF TRİBÜNÜN DE
 
Hak mahrumiyeti cezasının bitmesinin ardından Avni Aker'de uzun bir aradan sonra maç izleyen Başkan Sadri Şener, karşılaşmayı eski şeref tribününden takip etti. Avni Aker'deki maçlarda resmi şeref tribününü kullanmayan Şener, Fenerbahçe maçında da yine alt bölümdeki eski şeref tribününde oturdu. Trabzonspor'u şeref tribününde Asbaşkan Nevzat Şakar temsil etti.
 
ZOKORA VE MEİRELES CEZALI
 
Trabzonspor'da Zokora kırmızı kart cezası nedeniyle Fenerbahçe maçında forma giyemedi. Fenerbahçe'de ise cezalı Meireles Trabzon'a getirilmedi.
 
8 OYUNCU KART SINIRINDA
 
Trabzonspor'da Fenerbahçe maçında  kırmızı kart cezalısı olduğu için oynayamayan Zokora'da dahil olmak üzere 8 futbolcu sarı kart sınırında yer aldı. Giray, Olcan, Yasin, Janko, Soner, Volkan ve Serkan, bordo mavililerde 3'er sarı kartlı oyuncular oldu.
 
TRABZONSPOR KONVOYLA GELDİ
 
Trabzonspor, Fenerbahçe maçı için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nden Hüseyin Avni Aker Stadyumu'na yaklaşık 200 araçlık konvoyla geldi. Tesisler önünde toplanan taraftarlar kulüp otobüsünün önünü keserek meşalelerle teknik direktör Tolunay Kafkas ve futbolculara sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar araçlarıyla stadyuma kadar takıma eşlik etti.
 
FENERBAHÇE RİZE'DEN GELDİ
 
Beyaz Rusya'da oynadığı UEFA Avrupa Ligi maçının ardından cuma günü Rize'ye gelerek kampa giren Fenerbahçe, karşılaşma için saat 16.30 sıralarında kamp yaptığı otelden ayrıldı. Bu sırada yaklaşık 200 kişilik sarı lacivertli taraftar grubu futbolculara sevgi gösterisinde bulundu ve meşale yaktı. İzdiham nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular, otobüse binerken zaman zaman zor anlar yaşadı.
 
TARAFTAR BARONİ'NİN SIRTINA VURUNCA
 
Otelin önündeki izdiham sırasında otobüse binmeye çalışan Cristian Baroni'nin sırtına bir taraftar, "Haydi koçum" diyerek sert şekilde vurdu. Canı acıyan Baroni, olaya tepki gösterince güvenlik görevlileri taraftara müdahale ederek oradan uzaklaştırdı. Fenerbahçe, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında bir saatlik otobüs yolculuğunun ardından stadyuma gitti.
 
ZEMİN DÜZELTİLDİ
 
Trabzon'da gün boyunda aralıklarla yağan yağmur maç saatine doğru şiddetini artırdı. Görevliler takımlar sahaya çıkmadan önce zemini düzeltmeye çalıştılar. Zeminin bazı bölümlerinde biriken su ise maç sırasında oyuncuların top kontrolünü zaman zaman güçleştirdi.
 
YAĞMURLUK DAĞITILDI
 
Trabzonspor yönetimi, yağışlı hava nedeniyle taraftarlarına bordo ve mavi renklerde yağmurluk dağıttı.
 
1195 GÜVENLİK GÖREVLİSİ
 
Trabzonspor–Fenerbahçe maçında 795'i resmi 400'ü özel olmak üzere toplam bin 195 güvenlik görevlisi görev yaptı.
 
SAPARA VE EMERSON YOK
 
Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, Fenerbahçe maçı kadrosuna Sapara, Halil, Zeki Yavru, Zokora, Emerson, Zeki Ayvaz, Aykut, Alim, Abdullah Karmil ve Uğur Dündar'ı almadı.
 
TARAFTARLAR HORON VE KOLBASTIYLA COŞTU
 
Trabzonspor yönetiminin düzenlediği organizasyonla taraftarlar, horon ve kolbastı gösterileriyle coştu. Kapalı tribün önünde yapılan gösterilere birçok taraftar da tribünden eşlik etti. Stad skorbordundan da bordo mavili takımın attığı goller gösterildi.
 
"ŞAMPİYON YAP BİZİ, CEHENNEMDE YAK BİZİ"
 
Trabzonspor taraftarlar, tribünde pankartlar da açtılar. Pankartlarda, "Tolunay hocam, şampiyon yap bizi, cehennemde yak bizi", "Çok şey değil, sadece adalet istiyoruz", "Güneş de bizim Tolunay da bizim kıskananlar çatlasın", "2010–2011 şampiyonu Trabzonspor", "Türkçe söyledik anlamadınız, Cup is ours" yazılı olduğu gözlendi.
 
KAFKAS FENERBAHÇE KULÜBESİNE GİTTİ
 
Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, İstiklal Marşı okunduktan sonra Fenerbahçe yedek kulübesine giderek Aykut Kocaman'a başarılar diledi.