FED AÇIKLAMA YAPTI DOLAR ÇÖKTÜ

FED AÇIKLAMA YAPTI DOLAR ÇÖKTÜ

ABD Merkez Bankası FED, heyecanla beklenen kararını açıkladı.

Türkiye'de büyük bir yatırımcı kitlesi bulunan Amerikan Doları'nın değerine büyük etkisi olması beklenen ABD Merkez Bankası FED, piyasaların beklediği yönde karar alarak faiz oranlarını değiştirmedi. Açıklanan karar ise Dolar yatırımcılarını üzdü.

DOLAR ÇÖKTÜ

FED'in açıklamasını ve Başkan Yellen'in bu gün akşam saatlerinde yaptığı açıklama sonucunda 2 gündür küçük sıçramalar ile 2.92 TL'ye kadar yükselen dolar kararın açıklanması ve FED Başkanı Yellen'in konuşması ardından sert düşüş yaşadı. Açıklamanın ardından Dolar 2.86 TL seviyelerine geri dönüş yaparken ABD Dow endeksi ve S&P 500 endeksine doping etkisi yaptı.

KANSAS MERKEZ BANKASI İTİRAZ ETTİ

Para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi, faiz oranını yüzde 0.25-0.50 aralığında bırakırken, Kansas City Fed Başkanı Esther George karara muhalefet etti.FED'in mevcut pozisyonu koruma kararının ardından, dolarda meydana gelen düşüş Türkiye'de Turizm ve İhracat sektöründeki devam eden krizi dahada artıracak yorumları yapılıyor.

SIRA TÜRKİYE MERKEZ BANKASI AÇIKLAMASINDA

George çeyrek puanlık artış yönünde oy kullandı. Merkez Bankası, geçen Aralık ayındaki toplantıda 2006'dan bu yana ilk faiz artışını yaparak, politika faizini yüzde 0-0.25 aralığından yüzde 0.25 – 0.50 aralığına yükseltmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı