FBI Ajanlarına Ne Oldu

FBI Ajanlarına Ne Oldu

Bu İki FBI ajanın ölümü tartışma yaratır... Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanı iki kişi, eğitim sırasında geçirdikleri kaza sonucu hayatını kaybetmişti. FBI'dan yapılan açıklamada, Virginia kıyısında eğitim gören esir kurtarma ekibinde görevli

Orbay Soydan

Geçtiğimiz günlerde Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanı 2 kişi, eğitim sırasında geçirdikleri kaza sonucu hayatını kaybetmiş, bu bizim basınımızda da haber olmuştu.
 
Haberlerde, FBI’dan yapılan açıklamada, Virginia kıyısında eğitim gören esir kurtarma ekibinde görevli 41 yaşındaki Christopher Lorek ve 40 yaşındaki Stephen Shaw'un, eğitim kazasında öldüğü bildiriyordu.
 
Ancak kimse onların, Nisan ayında Boston Maratonu'nu bombalı saldırılarla kana bulayan Tsarnaev kardeşlerle bağlantısı olduğu düşünülen Ibragim Todashev’in öldürülmesini soruşturan FBI ajanları olduğunu yazmadı.
 
Boston Maratonu bombalaması şüphelisi olarak itham edilen Brown Üniversitesi öğrencisi Sunil Tripathi da geçtiğimiz ay Providence Nehri kenarında ölü bulunmuş. Providence Emniyet Müdürlüğü sözcüsü, olayla ilgili "şüpheli bir cinayet yoktur" açıklaması yapmıştı.
 
Boston’daki bombalı saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen Tsarnayev kardeşler hakkında, NBC'ye göre müfettişler kardeşlerin hiç kimse ile bağlantısını tespit edemedi. İnternette yer alan materyallerde, ise radikal bir eğilim taşıdıklarını gösteren bir ize ulaşılamadı.
 
Rusya’nın Sesi’ne konuşan, FBI’ın öldürdüğü İbrahim Todaşev’in eşi Rene Manukyan ise, cuma günü Rusya’nın Sesi radyosuna verdiği demeçte, Todaşev’in hiçbir zaman fanatik bir aşırı dinci olmadığını ifade ederek “Dinin tüm gerekliliklerini yerine getiriyordu, ancak fanatizm ve mantıksızlığı yoktu.” “Boston olayı zanlısı Tamerlan Tsarnaev’in tanıdığı olan İbrahim Todaşev, siyasetle ilgilenmiyordu, hayallerinde spor kariyeri vardı” açıklamalarında bulundu.
 
Öte yandan FBI 15 Nisan Boston bombalaması soruşturmasını gizli tutmaya devam ediyor.
 
Görünüşe bakılırsa da FBI Boston saldırılarında çuvallamışa benziyor. Bu yüzden Tsarnaev kardeşlerden bir günah keçisi yaratmışa benziyor.
 
Hatırlayalım...
 
Pakistan’ın Abbodabad kentinde 1 Mayıs 2011’de düzenlenen operasyonda, El Kaide lideri Usame bin Ladin’i ötürülmesine katılan SEAL Team 6 timini taşıyan helikopter 6 Ağustos 2011 tarihinde Afganistan’da düşürülmüş. Bin Ladin operasyonuna katılan SEAL timinden 6 komando hayatını kaybetmişti.
 
Bütün bunlar ise akıllara 2002 yapımı Bourne İdentity filmini getirmekte. Başrolde Matt Damon’in oynadığı filmde, Jason Bourne hafızasını kaybetmiş bir ajandır, geçmişini hatırlamaya çalışırken bir yandan da birileri onu yok etmeye çalışmaktadır.