FB'de Muhalefet ADAYSIZ Kaldı

FB'de Muhalefet ADAYSIZ Kaldı

Fenerbahçe'de yaklaşan Kongre öncesinde MUHALEFET Adaysız Kaldı. Ortaya çıkan belgeler Hulusi BELGÜ'nün de Mehmet Ali Aydınlar'ın da adaylıklarının kabul edilmeyeceğini gösteriyor

Fenerbahçe'de yarın başlayacak Kongre öncesinde BOMBA gibi bir haber ortalığı sarstı.

Aday olacaklarını açıklayan Hulusi BELGÜ de Mehmet Ali Aydınlar da aday OLAMAYACAKLAR

Şüyle ki :

Hulusi BELGÜ,  Kulüp tarafından açıklanan GÜNDEM de de belirtildiği üzere : Tüzüğün 66/A-e maddesi kapsamında "Geçici İhraç" cezası almıştı. Bu ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebinin Genel Kurul Üyelerinin oy’larına sunulması durumunda, RED edileceği KESİN görünüyor. Bu durumda BELGÜ, otomatikman adaylıktan düşecektir

Mehmet Ali AYDINLAR ise, 1995 yılında görev yapan Ali ŞEN ve Yönetim Kurulunun İBRA edilme kararının Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 1997/2-838 Esas, 17/12/1997 1082 sayılı kararı ile bozulması ve İBRA EDİLMEMİŞ sayılması nedeniyle hukuken ve FENERBAHCE Spor Kulübü Tüzüğü 34. md'ye göre aday olamayacak.

YARGITAY KARARI :





Ne diyor KARAR:

OLAĞAN GENEL KURULUN, DERNEK TÜZÜĞÜNE AYKIRI OLARAK BORÇLANMA YAPAN YÖNETİM KURULU'NUN İBRA EDİLMESİNE YÖNELİK KARARININ KALDIRILMASI VE HÜKMÜN BOZULMASI UYGUNDUR.


Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği ile ilgili 1997/2-838 esas sayılı dava Yüksek Yargıtay Hukuk Genel Kurulunda tartışılmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğinin 72. maddesinde yer alan "Yönetim Kurulu, bütçe dışı harcama yapamaz. Yıllık bütçe dışı harcama ancak, genel kurulca kabul edilen ek bütçe ile yapılabilir. Yönetim Kurulu ancak bütçenin yüzde onu kadar borçlanabilir, Bütçe dışı harcama yapılamaz hükmüne aykırı hareket eden yönetim kurulu üyeleri...yüzde onu aşan kısmından müteselsilen sorumlu olurlar" hükmüne rağmen bütçenin 'nundan fazla borçlanan yönetim kurulu, bu davada olduğu gibi, ibra edilmiş; karşı çıkan üyenin açtığı davayı inceleyen Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 17/12/1997 günlü 1082 sayılı kararı ile, ibranın hukuka uygun olmadığını belirlemiş; Mahkemenin iptale ilişkin davayı ret kararım bozmuştur.
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 1997/2-838 Esas, 17/12/1997 1082 sayılı karar.


Peki FENERBAHÇE Tüzüğü  Madde 34 ne diyor?




Bakalım muhalefet bu durumda ne yapacak ? Kim aday olacak ?