Fazıl Say'dan Kapak Açıklama

Fazıl Say'dan Kapak Açıklama

10 ay hapis cezasına çarptırılması kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Say'dan ilk tepki

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada bugün açıklanan 10 ay hapis cezasına çarptırılması kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İSTANBUL 15.04.2013 13:43
 
Say'ın karar ile ilgili açıklaması şöyle: "Mahkeme sonucu çıkan karar için yurdum adına çok üzgünüm. İfade özgürlüğü açısından hayal kırıklığına uğradım. Hiçbir suçum olmamasına rağmen ceza almış bulunmam şahsımdan çok, Türkiye'deki ifade ve inanç özgürlüğü adına kaygı vericidir."
 
BASIN KONSEYİ'NDEN "FAZIL SAY" AÇIKLAMASI
 
Basın Konseyi, ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırılması kararını değerlendirdi. Konsey'den yapılan yazılı açıklamada, "Bugün, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın twitter hesabında yaptığı bir açıklamadan dolayı, hakkında 'dini değerleri aşağılamak' suçundan mahkumiyetine karar verilmiştir. Say hakkında verilen mahkumiyet kararı, ülkemizdeki ifade özgürlüğü sorununun neden sadece 'Yargı Paketleri' ile çözülemeyeceğine önemli bir örnek teşkil etmektedir. 
 
İfade özgürlüğünün ülkemizdeki kavranışına ilişkin sorun, bu gibi davalarla daha da belirgin hale gelmektedir. İfade özgürlüğünün yalnızca hoşa giden fikirler için olmadığının anlaşılması, demokrasimizin düzgün işleyişi için hayati önemdedir. Sorunun çözümü için neşter doğrudan yasalarda ifade özgürlüğünü kısıtlayan nitelikteki düzenlemelere vurulmalıdır" denildi.

HAYYAM'IN ŞİİRİNİ RETWEET'LEMİŞTİ!  
 
Fazıl Say Twitter hesabından Ömer Hayyam'ın "Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti ala kerhane midir?" dizelerini paylaştı. Ardından "Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi allahçı, bu bir paradoks mu?" şiirini retweet'lemişti.