Fazıl Say'a "Allaha İnanmamı İstiyorlar" Soruşturması

Fazıl Say'a "Allaha İnanmamı İstiyorlar" Soruşturması

Say'ın soruşturmalık olduğu konu ise “1,5 yıl hapis yatarak benim Allah'a inanmamı istiyorlar...” sözlerini de içeren 'Aykırı Sorular'da ifade ettiği düşünceleri.

Fazıl Say'a 301 soruşturması!
 
301'den soruşturmalık olan kişiler arasına dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say' da eklendi. Say'ın soruşturmalık olduğu konu ise “1,5 yıl hapis yatarak benim Allah'a inanmamı istiyorlar...” sözlerini de içeren 'Aykırı Sorular'da ifade ettiği düşünceleri.
30 Kasım 2012 Cuma 14:52
 
 
 
İSTANBUL- Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say Twitter hesabından Ömer Hayyam'ın bir dörtlüğünü paylaştığı için 3 kişi şikayetçi olmuş ve hakkında dava açılmıştı.
 
Davanın ilk duruşması sonrasında CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu "Aykırı Sorular"a çıkan Fazıl Say, kendisinden şikayetçi olan ve yargılamayı yapan mahkemeye ilişkin canlı yayındaki sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. Programın ardından İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın şikâyetçilerden Emre Bukağılı, Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na 4 sayfalık bir şikâyet dilekçesi verdi.
 
FAZIL SAY DA 301 KAPSAMINA GİRDİ
 
Şikâyet dilekçesini işleme koyan savcı Akif Özgün, TCK'nın 125. ve 301. maddelerinde düzenlenen 'Hakaret' ve 'Devletin yargı organlarını, alenen aşağılamak ' iddiasıyla soruşturma başlattı. Savcı söz konusu programın görüntülerini incelemeye aldı. Hakkındaki iddialar yerinde görülürse Say'a hakaretten 3 yıl, devletin yargı organlarını alenen aşağılamaktan ise 2 yıla kadar olmak üzere toplam 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.
 
NELER DEMİŞTİ?
 
Onlar 75 milyonluk Türkiye'nin 37.5'inin oyunu almış olabilir. Ben de 350 milyonluk AB'nin kültürlerarası büyükelçisiyim. Ben de onların avukatıyım. Zor beni hapse atmaları. Ha hala atıyorlarsa buyursun atsınlar. Ama şu bir gerçek, burada oyunlar dönüyor.
 
-AKP’den korkmuyorum. Korkmak gibi değil büyük bir problem olarak görüyorum bu baskıyı...
 
-Benim şu an içinde bulunduğum davaya baksana bütün dünya gülüyor Türkiye’ye...
 
-'Sen kerhanede mi doğdun' diyen Şamil Tayyar var. Egemen Bağış saçmasapan açıklamalar yapıyor. Kültür Bakanı, Fazıl Say'ı zaten halk cezalandırdı diyor. Bir sanatçısını korumayan herif, umurunda değil. Halk dediği de 3-5 it kopuk belki de.
 
-Soner Yalçın çok yakın dostumdur ve gerçekten bir suçu olduğuna inanmıyorum. Sadece muhalif bir gazeteci olarak iki yıldır tutuklu hapiste olduğuna inanıyorum... Bir insan hayatının bu kadar uzun dönemini tüketmek büyük bir haksızlıktır. Bunu dünyaya bağırmak lazım...
 
-Suçun ne olduğunu bile açıklamıyorlar. Deseler ki 'kardeşim Soner Yalçın burada bu suçu işlemiş, ispatı burada.' 'Ya kardeşim Soner benim dostumdur, bunu nasıl yapar' der kabul edersin. Ama böyle bir şey de yok. Gerçekten inandırıcı değil hiçbir şey. Sadece yazdığı bir makale üzerine, muhalif olması yüzünden. Türkiye’nin yüzde 50’si AKP’ye oy vermedi. Diğer yüzde 50’sini korkutmak gibi anlaşılıyor bütün bunlar.
 
-Ben dünya sanatçısıyım. Buna inanmıyorlarsa inanmasınlar...
 
- Sosyal paylaşım sitelerinden gelen hakaretlerden çok etkileniyorum, ortaya çıkan tablodan dolayı canım çok sıkkın. Bunların benim konserime etkisi oluyor. Burada insani bir tepki olarak bana ne diyorsun ve bu ülkeden gitmek istiyorsun...