Fazıl Say Antalya'yı  Mest Etti

Fazıl Say Antalya'yı Mest Etti

ULUSLARARASI Antalya Piyano Festivali, piyanist-besteci Fazıl Say konseriyle başladı...

AÇILIŞ PARÇASI İLK KEZ SESLENDİRİLDİ
 
ULUSLARARASI Antalya Piyano Festivali, piyanist-besteci Fazıl Say konseriyle başladı. Konsere büyük ilgi gösteren Antalyalılar, performansın sonunda ünlü sanatçıyı dakikalar boyunca Ayakta alkışladı.
 
BU YIL 14.ÜNCÜSÜ DÜZENLENEN KONSERİN TÜM BİLETLERİ TÜKENDİ
 
 'Şehirde Müzik Var’ sloganıyla bu yıl 14'üncüsü yapılan festival 1 ay süresince Antalyalıları müzikle buluşturacak.Ancak konserlere Antalyalılar büyük ilgi gösterdiğinden biletler tükenmiş durumda.
 
Festivalin sanat yönetmeni Fazıl Say, festivalin açılışını Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserle yaptı. Dünya prömiyerini İsviçre’de yaptığı ‘Water-Su’yu Türkiye’de ilk kez Antalya’da seslendiren ünlü virtüöz, ayakta alkışlandı. Şef Naci Özgüç yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşlik ettiği Say konserine, 'İlk Şarkılar’ adlı bölümle devam etti. Konserde ünlü virtüöze solist olarak Ünlü Sanatçı Selda Bağcan'ın yeğeni,Serenad Bağcan eşlik etti.
 
İZLEYİCİLER SALONA SIĞMADI
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın başta olmak üzere Antalya iş, sanat ve siyaset yaşamını bir araya getiren konserde boş koltuk kalmadı. Saatler öncesinden merkeze gelen müzik severler, salondaki yerlerini aldı. Yer bulamayanlar ise merdiven boşluklarına oturarak konseri izlemek zorunda kaldı. Konserin sonunda alkışlar üzerine Say, sahneye tekrar çıkarak piyanosunun başına geçti. Ardından Fazıl Say ve konsere katılanlar kokteylde biraraya gelerek sohbet etme imkanı yakaladı.Konser'den sonra düzenlenen kokteylde Güvenç Dağüstün minik bir konser vererek davetlilere zevkli dakikalar geçirtti.
 
iLK ŞARKILAR ALBÜMÜ ÇIKIYOR
 
Fazıl Say konserin ikinci bölümünde Klasik Müzik sanatçısı Serenat Bağcan ile birlikte, "İlk Şarkılar adını verdiği seriyi seslendirdi. Çok yakında bu eserlerin yer aldığı albümün piyasaya çıkacağı müjdesiniverdi. İşte albümde yer alacak olan ve Selda Bağcan'ın kardeşinin kızı Sanatçı Serenad Bağcan tarafından seslendirilen o parçalar.
 
Nazım Hikmet “Memleketim”
Metin Altıok “Düşerim”
Metin Altıok “Bu Kekre Dünyada”
Cemal Süreya “Dört Mevsim”
Ömer Hayyam “Akılla Bir Konuşmam Oldu”
Can Yücel “Sardunyaya Ağıt”
Pir Sultan Abdal “Sordum Sarı Çiğdeme”
Orhan Veli “Efkarlanırım”
Orhan Veli “İstanbul’u Dinliyorum”
Muhyiddin Abdal “İnsan İnsan” 
 
MANAVGAT'DA HALK KONSERİ
 
Dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Antalya’da buluşturan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında gerçekleşen halk konserleri bu yıl Fazıl Say konseri ile başladı. Manavgat Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen konsere Manavgatlı sanatseverlerin ve turistlerin ilgisi büyük oldu. Salonun tamamen dolu olduğu konserde , içeriye giremeyen izleyiciler için dışarıya ekranlar kuruldu. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek; Manavgat'ta ilk kez bir halk konseri gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kültür ve sanat aydınlanma için bir yoldur. Antalya'nın her yerine kültür ve sanatı taşımak için bu halk konserleri önem taşıyor.Değerli sanatçımız Fazıl Say'a ve siz değerli Manavgat halkına teşekkür ederim" dedi.
 
MANAVGAT'DA İLK KONSER
 
Oldukça keyifli geçen konserde Fazıl Say ilk olarak kendi bestesi olan “Ses”, “Nazım” ve “Karatoprak”'ı seslendirdi. Her parça öncesinde izleyenlere eserle ilgili bilgi de veren Say ardından Chopin'in Sibemol minör sonatını yorumladı. Seyircilerin beğeniyle izlediği konserin son eseri ise Mozart'ın Do majör sonatı oldu.Konser sonunda uzun süre ayakta alkışlanan sanatçı, konser mekanından ayrılırken de Manavgatlı sanatseverler dışarıda sanatçıyı yine çiçekler ve alkışlarla uğurlayarak sevgilerini gösterdiler.