Fatih Terim'den Açıklama

Fatih Terim'den Açıklama

Teknik Direktör Fatih Terim, Bursaspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

 



 

FATİH TERİM'DEN BURSA MAÇI AÇIKLAMASI

Galatasaray'ın Resmi İnternet sitesine bir açıklama yapan Teknik Direktör fatih Terim, Bursa maçını değerlendirdi.
İşte o açıklama

Teknik Direktörümüz Fatih Terim, Bursaspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim maçla ilgili değerlendirmesinde 1 puanla Bursa deplasmanından ayrıldıkları için üzgün olduğunu belirterek, "Açıkçası puan kaybettiğimiz için üzgünüz. Öne geçmemiz bizim için çok önemliydi oyunu iyi devam ettirmemiz açısından. Elmander'in omuz omuza pozisyonunu tekrar izlemek lazım. Rüzgar da vardı vesaire ama bunları biz bahane olarak sunamayız. Kaybettiğimiz 2 puan bizi üzdü kısacası." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, "Transferi resmi olarak bitirdik. Yalanın bir kısmı bitti. Burak bizim için önemli bir oyuncu. Umut ve Elmander geçen haftayı iyi bitirdikleri için bu hafta da oynadı. Burak 1-2 maç oynamaz 20 maç oynar. Galatasaray'ın bugünkü sorunu Burak değildi, başka şeylerdi. Biz Burak'ı göndermeyi hiçbir zaman düşünmedik. Serdar Aziz ile herhangi bir durumumuz olmadığı gibi Burak'ı da göndermek için bir şeyimiz olmadı. Sürekli tekzip etme şansımız olmuyor. Burak bugün oynamadı, yarın tekrara kadroya girer." ifadelerini kullandı.

Uzun süre forma giymeyen Engin Baytar ve Melo'nun yokluğunda forma verdiği Yekta Kurtuluş ile ilgili ise Terim, "Engin 11 maç ceza aldı. Bayağı ağır bir cezaydı. Bunun toparlanma sürecini de sayarsak bir futbolcunun yarım sezonunu alacak bir cezaydı. Bu aşamada çok fazla şeyler beklemek yanlış olurdu Engin'den. Orta sahada da Yekta üzerine düşeni yaptı. Topun zor durduğu, zor top oynanan bir maç olarak baktığımız zaman ben soyunma odasında söylerim ne söyleyeceksem. Medya önünde değil. Kazanabilirdik de, Evet kaybedebilirdik de. Bunları kabul etmeliyiz." diye konuştu.

Terim, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Melo'ya verdiği cezayı ağır bulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Pazar günkü Beşiktaş maçı sırasında izleyiciler başta olmak üzere tüm kamuoyu oyuncumuzun maç süresince ne yaptığını, ne yapmadığını zaten gördü. Melo'nun, derbi stresini daha iyi yönetmesi gerekiyordu, sakin tavırlı olması gerekiyordu. Çünkü herkes de bildiği için ona göre davranıyor. Karta maruz aldığı pozisyonda olayların içinde mümkünse kalmaması gerekiyordu. O sırada daha özenli davranması gerekiyordu.

Biz Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bağımsız olarak Melo'ya gerekli yaptırımları uygulamayı düşünüyoruz. Ama maalesef biz bunları planlarken PFDK öyle bir karar aldı ki oyuncumuza yaptıklarıyla ilgili değil, yapmadıklarıyla ilgili bir ceza verdi. Bize göre ağır bir ceza" değerlendirmesinde bulundu.

Terim, Drogba'nın transferi ve takımının oyun felsefesine açıklık getirdi;

"Son dönemde Galatasaray için 1 santraforla mı oynar, 2 santraforla mı oynar diye tartışılıyor. Bu çok önemli değil benim için. Önemli olan felsefe. Galatasaray öyle veya böyle oynar. Pas yüzdesi yüksek Selçuk, Emre, Sneijder ile oynamaya çalıştık ancak tabi bu maçta çok başarılı olduğumuz söylenemez. Drogba dünyanın en iyi en şöhretli oyuncularından biri. Listede başka futbolcular da vardı. Listedeki oyuncularla uğraşıldı. Kulüplerinden yeterli cevap alınmamıştır. Artık transfer dönemi bitti. Bu kadroyla mücadele edeceğiz."