FATİH TERİM BREZİLYA HEZİMETİNE BUNLARI DEDİ

FATİH TERİM BREZİLYA HEZİMETİNE BUNLARI DEDİ

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, Brezilya'ya 4-0 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Türk futboluyla ilgili abartılı bir yaklaşım olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:"

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, Brezilya'ya 4-0 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Türk futboluyla ilgili abartılı bir yaklaşım olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

ÇOK MUTLUYUM

"Böyle bir gerçekle başta biz olmak üzere, Türk halkının karşı karşıya kalmasından son derece mutluyum. Arada sırada hepimizin böyle gerçeklerle karşı karşıya kalmasında fayda görüyorum. Türk futboluyla ilgili abartılı bir yaklaşım var. Biri uçuyor, öteki kaçıyor. Kendi aramızda böyle devam ediyoruz.

İNŞALLAH MİLAT OLUR

İnşallah milat olur. Çünkü bu tip maçlar milat olur ve bize gerçekleri ifade ederse, yapacağımız programlarda, projelerimizde önemli bir veri olur. Brezilya gibi dünyanın en güzel takımlarından birini Türk futbol severlere izlettirdiğimiz için mutluyuz. Bir eleme maçı öncesi biz Brezilya ile müsabaka alıyoruz. Kazakistan ayarında bir rakip alıp, istatistiği yukarı çekebilirdik ama hayır. İnşallah Arjantin'le de böyle bir hazırlık maçı yapacağız. Bugün çok güzel örnekler vardı. Dakika 90, Brezilya 4-0 galip ve Neymar hala top istiyor. Taffarel'le konuştum, yarın sabah da antrenman var. Alacağımız şeyler bunlar olmalı. İzlanda maçı sonrası televizyon röportajında, 'bir sürü yıldızımız var' denmişti. İşte yıldızlar topluluğu burada. Yıldız yaratmak için bu yaklaşımımız yetmez. 

1008522_2cdbf79eff34ec8049f9e91a99cae108.jpg

GERÇEKLERİ YAŞAMAMIZ LAZIM

Doğruları, gerçekleri yaşamamız lazım. Mücadele olarak, psikolojik olarak yaşamamız lazım. Daha da önemlisi, bugün ilk golü yedimiz 20. dakikaya kadar Hamit Altıntop'un kaptırdığı top dışında rakibe pozisyon vermemiştik. İlk golü yememizin ardından hemen tribünlerden tepkiler geldi. Geri düşer düşmez hemen federasyona, başkanına, bize, oyunculara yuhalamalar. Bu kültürü de ortadan kaldırmalıyız. Brezilya Milli Takımı'nı, Neymar'ı alkışlamalıyız. Peki bizim çocuklarımız niye yuhalanıyor. Kendimize kastımız nedir? Çözüm yolu bu değil. Çocuklarımızı üzmekten, dövmekten geçmiyor çözüm. Onlar destek görecek ki biraz daha mücadele etsinler. Yoksa bu durumdan kimse memnun değil. Ben de üzülüyorum ama onlar daha fazla üzülüyor."

TOP AYAĞIMIZDAYKEN "OLEY" ÇEKİLİYOR

Fatih Terim, zaman zaman bu tip gerçeklerle karşılaşılması temennisinde bulunurken, "Ligimizdeki mücadele yetmiyor ama konuşmaya bir başladık mı... Küçük vizyonlar, büyük şeyleri getirmez. Yetmiyor. Bugün muhteşem bir hakem yönetimi de seyrettik. Brezilya iyi ki buraya geldi. İyi ki bu maçı almışız. Büyük cesaretle ve futbolun güzelliklerini hep beraber tadarak bir gece geçirdik. Sonuçtan dolayı çok üzgünüz ama benim çocuklarım dayak yemekten bıktı arkadaş. Zaten ben ölmüşüm. Top ayağımızdayken 'oley' çekiliyor. Bu takım kendi evinde 7 tane yedi. Biz de oradaydık. Sadece fiziğimizi, tekniğimizi, taktiğimizi, altyapımızı değiştirmek yetmiyor. Kendimize bir de futbol kültürü koymamız gerekiyor. Döverek değil, severek. Bana göre bugün esas alınması gereken budur. Yoksa bu turnuva olmaz, başka turnuva olur. Ben olmam, başkası olur. Gol yiyoruz, oyuna devam etmemiz lazım, belki öne geçeceğiz, ama tüm moralimiz bozuluyor. Çünkü aleyhimize olan etkenler devam ediyor. Rakip hem yetenekli hem güçlü hem de daha çok koşuyor. Biz ise daha az koşup, daha çok beklenti içine giriyoruz" şeklinde konuştu.

YETER Kİ DENEYELİM

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, sorunun milli takımda kimin oynadığı veya oynamadığı olmadığını vurgulayarak, "Sağdan sola, aşağıdan yukarıya bu. Çocuklarımızı sarıp sarmalayacağız. Brezilya'yı burada ağırlamaktan son derece keyif aldık. Çok güzel ve sempatik bir takım. Sevmeyi deneyelim, bizim çocuklarımız da sempatiktir. Yeter ki deneyelim" ifadesini kullandı.

Terim, Kazakistan maçına kadar takımı toparlamaya çalışacaklarını belirterek, "İnsanın kendi evinde, kendi vatandaşından protesto yemesi, hoş değil. Pazar gününe kadar hepsini halletmeye çalışacağız ama inşallah burada bırakırız. Bunu sadece uluslararası maçlar için söylemiyorum. Önce kendi ligimizden başlamalıyız. Kavgalar, her hafta sonu hakemleri tartışmak... Önce kendi içimizi halletmemiz lazım. Başka türlü olmayacak. Kaybetmenin dünyanın sonu olmadığı bir ortam yaratmalıyız. Bu tip ortamlar, performansları azaltır. İnsan rahat olursa performansı artır" şeklinde konuştu.

MİLLİ FUTBOLCU HAMİT ALTINTOP: "KABUL ETMEMİZ GEREKEN TÜRK FUTBOLU, BU MİLLİ TAKIMA DA YANSIYOR"

Milli futbolcu Hamit Altıntop da kötü bir skor aldıklarını ifade ederek, "Kabul etmemiz gereken Türk futbolu, bu milli takıma da yansıyor. Zorlu bir süreç, kötü bir süreçteyiz. Bunu kabul etmemiz lazım. Bunu kabul ettikten sonra iyi analiz etmemiz gerekiyor. İşimize sevgiyle, saygıyla ciddiyetle dürüstlükle yaklaşmamız gerekiyor. Gerekiyorsa uyumadan kolları sıvayıp çalışmamız lazım. Hedefimiz olması gerekiyor. Birbirimizi kandırmayalım, yetersiz olduğunu biliyoruz. Ancak ilk hedefimiz bunu kabul etmek, ondan sonra küçük küçük adımlar atmak ve haddimizi bilmek. Hataları birlikte aşabiliriz. 20 yaşındaki yavrumuzu ıslıklamak, affedersiniz küfür etmek Türk milletine yakışmaz. O yavrumuza hiçbir konuda yardımcı olmaz. Bütün kulüp başkanları, yönetimdeki insanlar kendilerini sorgulamaları lazım. Futbol içinde olduklarında futbol için ne yaptılar. Sadece para vermek, 'ben bu transferi yaptım, ben bu kadar para verdim' demek, bunlar yeterli değil. Önemli olan sevgi, saygı ve doğruları yapmak" dedi.

1008522_b84986053dcf5b2fc0bd55a5e028c370.jpg
Hamit, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde A Grubu'na Kazakistan'la yapacakları maçın çok önemli olduğunu da vurgulayarak, "Kazakistan'la önemli bir maça çıkacağız, sonuç ne olursa olsun birbirimizi sevelim. Birbirimizin ayıplarını örtmesini bilelim. Türk kültüründen, ailemizden, dinimizden bunu öğrendik" diye konuştu.


BREZİLYA MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ DUNGA: "KÖTÜ BİR DÖNEMİ ATLATTIK VE EKİP RUHUNU YAKALADIK"

Brezilya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Dunga ise her geçen gün daha iyiye gittiklerini ifade ederek, "Kötü bir dönemi atlattık ve ekip ruhunu yakaladık. Brezilya Milli Takımı her geçen gün iyiye gidiyor. Oyuncu kalitesi bazen bireyselliklerle ön plana çıkmakta. Bununla birlikte Brezilya Milli Takımı'nda olmanın ne demek olduğunu, oyuncularım daha iyi idrak etmeye başladılar. Takım oyununu oynamaya başladık. Birlikte güzel şeyler yapmanın zevkine vardık. Böyle devam etmek istiyoruz" dedi.

1008522_0ec091afc005eb15d63f949401542de1.jpg

Bundan önceki maçlarda Brezilya aleyhinde tezahüratlar yapıldığı anımsatılarak, Türk taraftarların Brezilyalı futbolculara sevgi gösterilerinde bulunmalarıyla ilgili bir soruya da Dunga, "Türk seyircisi bizim ne kadar ciddi olduğumuzu, iyi oynamaya gayret ettiğimizi, takım ruhu kurduğumuzu, en iyisini yapıp, en iyi sonuca ulaşmaya çalıştığımızı gördü. Takımda oynayan oynamayan herkes birbirine saygı duyuyor. Oyuncularımın arasında birbirine büyük bir saygı var. Hak etmeyen hiçbir zaman formayı alamıyor. Bunun da bilincindeler" yanıtını verdi.

ZAMAN İÇİNDE GELİŞTİRECEĞİZ

Dunga, şu anda daha çok yurt dışında forma giyen futbolcuları kadroya dahil ettiğini belirterek, "Zaman içinde biz bunu geliştireceğiz. Brezilya içinde oynayan iyi oyuncuları da kadromuza katacağız. Elimizde ciddi bir potansiyel var ve bunu en iyi şekilde kullanacağız. Bu oyuncular milli takıma girebilmek için hiçbir zaman şikayette bulunmadılar. Ya da dedikodu babında dillendirmediler, 'Ben niye girmiyorum, giremiyorum' şeklinde. Sadece görevlerini iyi yaptılar, kendilerini gösterdiler. Hak ettikleri için de bir şekilde formaya sahip oldular. Doğru yolda olduğumuzu da görüyoruz. Daha iyi olacağız" diye konuştu.

BREZİLYA İYİ BİR KURULUM İÇERİSİNDE

Brezilya'nın yaptığı son 5 maçta gol yememesiyle ilgili de Brezilyalı teknik adam, "Brezilya futbolu öncelikle iyi bir organizasyon kurulumu içinde. Oyuncuların karakteristik özellikleri çok önemli ve ön plana çıkıyor. Onları belirli kurallar çerçevesinde fazla sıkmıyorum, serbest bırakmaya çalışıyorum. Gün geçtikçe daha da iyi olacağımızı düşünüyorum" ifadesini kullandı.


2014 Dünya Kupası'nda yarı finalde 7-1 yenildikleri Almanya ile bir rövanş maçı planlayıp, planlamadıkları sorusu üzerine de Dunga, "Biz istedik onlarla maç yapmayı. Fakat şu anda ön görülmüş bir şey yok. Programı uydurmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı