Fatih Mehmet Açmıştı, Erdoğan Kapatıyor

Fatih Mehmet Açmıştı, Erdoğan Kapatıyor

Camialtı Tersanesi’nin 15 Şubat’ta kapatılmasına karar verdi.

Fatih açtı Tayyip kapattı!
Fatih Sultan Mehmet’in talimatıyla 1455 yılında kurulan Tersaneler AKP Hükümeti tarafından kapatılıyor. Türkiye Denizcilik İşletmesi Yönetim Kurulu Camialtı Tersanesi’nin 15 Şubat’ta kapatılmasına karar verdi.
 
08 Şubat 2013
 
Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Camialtı Tersanesi’ni kapatıyor. TDİ Yönetim Kurulu 4 Ocak 2013 günü Tersane’nin zarar ettiği gerekçesiyle kapatma kararı aldı. Böylece Fatih Sultan Mehmet’in talimatıyla 1455 yılında kurulan ve cumhuriyet tarihi boyunca da faaliyetini sürdüren Haliç Tersaneleri elden çıkarılmaya başlandı. Gemi mühendisleri Odası eski Başkanı Tansel Timur, bu kararın arkasında Galataport projesi olabileceği uyarısında bulundu.
 
Hem Osmanlı İmparatorluğu hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin denizciliğinin gelişmesinin temel taşı olan Tersaneler önce işlevsiz hale getiriliyor, ardından kapatılıyor. Camialtı Tersanesi içinde TDİ kapatma kararı verdi. Zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmasına karar verilen Tersane, sadece gemi inşa ve onarımını yapmıyordu. Aynı zamanda uzun yıllar gemi adamı yetiştiren bir okulda tersanenin içinde mevcuttu. Türk Tersaneciliğinin okulu olarak bilinen tersane, Galata Köprüsünün inşaatı sırasında hiç üretim yapamadı. Pekçok defa hükümetler tarafından kapatılmak istense de faaliyetini sürdüren tersane AKP hükümeti döneminde resmi olarak kapatılma kararı sonucu durduruluyor.