FATİH ALTAYLI'NIN BOMBA SES KAYDI

FATİH ALTAYLI'NIN BOMBA SES KAYDI

...

Başbakan’ın Habertürk televizyonuna verdiği talimatlar Sosyal Medyada “Fas’tan arıyorum alo Fatih şeklinde” büyük yankı uyandırmıştı.
O talimatların arkasından şimdi de yeni ses kayıtları ortaya çıktı. Polis kayıtlarını deşifre etmekle ünlü olan Haramzadeler adlı adresin yayınladığı bu ses kayıtları iddiası doğruysa Fatih Altaylı çok zor duruma düşeceği kesin.

AKP ile Gülen Cemaati arasındaki büyük gerilimden sızan ses kasetlerine bir yenisi eklendi. Ses kayıtları Fatih Altaylı, Bilal Erdoğan ve Fatih Saraç'ın konuşmalarını içeriyor.  Gündeme bomba gibi düşen kayıtlarda Fatih Altaylı Seçim anketindeki oranlar üzerinde oynayabileceğini söylüyor.
 

Konsensüs Araştırma Şirketinin Habertürk için yaptığı anket, yayınlanmadan önce Fatih Saraç tarafından Başbakan Tayyip Erdoğan anket sonuçlarıyla ilgili bilgilendiriliyor.

Tayyip Erdoğan ile görüşüp Kısıklı'daki evinden çıkarken Fatih Sara'ı Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı arıyor ve Fatih Altaylı BDP oylarının ankette çok düşük göründüğünü, kararsızlardan ve MHP oylarından alınacak 2 puanın BDP oylarına yazıp yazılamayacağını soruyor.
Bunun üzerine Bilal Erdoğan'ı arayarak bu teklifi telefonda anlatan Fatih Saraç, Bilal Erdoğan'ın da Başbakan'a bu teklifi iletmesini istiyor.

Başbakan Erdoğan, oyların 2 puan kaydırılarak anket üzerinde oynama yapılmasına izin vermiş olmalı ki Fatih Saraç değişikliğin yapılıp anketin yayına verilmesi için Fatih Altaylı’yı arıyor ve onaylıyor. Talimatı da kısa ve öz veriyor: "MHP'den oraya, anladın MHP den" diyor ve Fatih Altaylı da sadece "tamam diyor tamam abi öyle yaparım merak etme."
Böylece anket sonuçları Habertürk gazetesi ve televizyonu tarafından kamuoyuna duyuruluyor ama puanlar ve oylar kaydırılmış biçimde...


CUMA HİKMET'İN FATİH ALTAYLI BİTMİŞTİR YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ


Genel Yayın Yönetmenimiz Cuma Hikmet'in ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili olarak bir yorum analiz yazısı kaleme aldı. Kayıtlarda ki konuşmaların montaj olup olmadığına ilşkin yorumu okumak için, başlığa tıklayabilirsiniz.