Fatih Altaylı'dan ' zehir zemberek ' Rıza Sarraf yazısı

Fatih Altaylı'dan ' zehir zemberek ' Rıza Sarraf yazısı

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı köşesinde Rıza Sarraf'ın ABD Mahkemesinde itirafa başlaması ardından meydana gelen gelişmelere ilişkin olarak çok sert bir yazı kaleme aldı.

Türkiye'nin kilitlendiği İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrabın itirafçı olduğu davanın ilk duruşmasında AKP'li bakanlara 50 Milyon Dolar civarnda rüşvet verdiğini açıklamasına yankılar giderek büyüyor. AKP'den konuya ilişkin çok çelişkili açıklamalar gelirken ortak tepki bir zamanlar bakanların elinden ödül alan ve Erdoğan'ın " Hayır sever işadamı olarak " tarif ettiği Rıza Zarrab'a artık ağır sözler söylenmeye başlandı.

AKP'li çevreler ve medya gelişmeler ardından Rıza Sarraf' için " Canı Cehenneme" ifadeleri kullanırken ağır bir tepki'de Habertürk Yazarı Fathi Altaylı'dan geldi. Altaylı konuya Türkiye'nin göreceği zarar açısından bakın nasıl yaklaştı.

İŞTE FATİH ALTAYLI'NIN O YAZISI

Reza Zarrab'ın itiraflarını köşesine taşıyan Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zor durumda kalacak diye bu davadan keyif alanlar olduğunu belirtti ve tepki gösterdi: "Evet, bu dava Erdoğan’ı da yıpratacaktır muhtemelen ama asıl Türkiye’yi yıpratacaktır. Erdoğan’a vereceği zarar, sıkıntı onun derdidir belki ama Türkiye’ye yaratacağı sıkıntı, vereceği uzun ve kalıcı zarar hepimizin derdidir."

ÇOK PARA KAZANACAĞINI DA BİLSEN, ŞEREFSİZLE İŞ YAPMAYACAKSIN

Rahmetli dedem çok çalışkan bir adamdı. Hali vakti hayli yerinde, her işin üstesinden gelebilen, hafif maceracı, biraz başına buyruk, kimseden çekinmeyen, kimseye eyvallahı olmayan biriydi. İş hayatında dikkat ettiği bir şey  

vardı ve ağzından düşürmezdi: “Çok para kazanacağını da bilsen, şerefsizle iş yapmayacaksın. Döner dolaşır, başına bela açar.”

TÜRKİYE ŞEREFSİZLE İŞ YAPTI

Babam rahmetli ise hayatı boyunca pek fazla iş yapmadı. Keyif adamıydı. Bir gün “Niye bir iş yapmıyorsun?” diye sorduğumda, “Dedenin vasiyetini uyguluyorum. Şerefsizle iş yapmıyorum” demiş, “Ne alaka?” demem üzerine, “Herkes şerefsiz olmuş” diye yanıtlamıştı. Bayağı bir gülmüştük. Zarrab davası, aklıma dedemin bu vasiyetini getirdi başından beri. Türkiye şerefsizle iş yaptı. Dahası, şerefsizi ve şerefsizin çevresinden nemalanan diğer haysiyetsizleri korudu. Ve gelinen nokta ortada.

ERDOĞAN BUGÜN 'SIKILDIM, YORULDUM' DEDİ VE İSTİFA ETTİ...

Şimdi bazıları Zarrab davasına Türkiye’deki AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanı’nı zor duruma düşürecek bir dava olarak bakıyor ve bu davadan bir anlamda keyif alıyor. Ben ise pek öyle düşünemiyorum. Bir de şöyle düşünün lütfen. Diyelim ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün “Sıkıldım, yoruldum” dedi ve istifa etti.

Bu dava kapanacak mı? Diyelim ki, yarın erken seçim oldu ve AK Parti iktidardan düştü. Zarrab davasında Türkiye’ye yönelik iddialar ortadan kalkacak mı? Evet, bu dava Erdoğan’ı da yıpratacaktır muhtemelen ama asıl Türkiye’yi yıpratacaktır. Erdoğan’a vereceği zarar, sıkıntı onun derdidir belki ama Türkiye’ye yaratacağı sıkıntı, vereceği uzun ve kalıcı zarar hepimizin derdidir. Hadi daha basit soralım: Genelkurmay Başkanı’nı sevmiyor, hatalı buluyor diye bir generalin, bir askerin düşmanla işbirliği yapması doğru mudur?

Siyasetçiler bugün vardır, hadi yarın da vardır diyelim ama öbür gün yoktur. Ama Türkiye hep var olmak  

niyetiyle kurulmuştur ve hepimizin arzusu budur. Bu davayı “organize edenlerin” ve bu davayı Türkiye düşmanlarıyla birlikte kotaranların niyeti Türkiye’nin işte bu arzusunu ortadan kaldırmaya yöneliktir.

İlgili Haberler