Fatih Altaylı'dan Muharrem İnce Anketi bombası

Fatih Altaylı'dan Muharrem İnce Anketi bombası

Günlerdir süren ve AKP çevrelerinde alaylı eleştirilere neden olan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının geç açıklanması olayının ardında büyük bir taktik neden olduğu ortaya çıktı.

24 Haziran seçimlerinde CHP`nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu. CHP tabanından tam not alan İnce`nin sağ ve sol seçmeni ne kadar ikna edebileceği merak konusu olurken, Habertürk yazarı Fatih Altaylı Konsensus Araştırma Şirketi’nin yaptığı son anketin sonuçlarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda CHP'nin cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun satır başları şöyle:

Bugün bir yol ayrımındayız. Siyasal partilerle ittifak yapmak istiyoruz. Bu ülkede kutuplaşmaya son vermek istiyoruz. İnanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden, kimlik üzerinden siyaset yapılmamasını istiyoruz. Bunun için en geniş ittifakı yapmak istiyoruz. Demokrasi kültürünü geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. 20 Temmuz'dan sonra kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır, çünkü bağımsız yargı yoktur. Yargı hiyerarşisi çökmüştür. Hapishaneler tıka basa doludur, kimi suçlu olduğu, kimin suçsuz olduğu belli değildir. 25 Haziran'dan dağlarda çiçekler açacak.

Herkes gidip seçmen kaydını kontrol etsin. 25 Haziran'da hiçkimse tatile gitmesin, bayram havasında sandığa gideceğiz.

5 temel sorunumuz var. Birincisi , demokrasi ve milli irade ipotek altındadır.

Hiçkimse orduyu kullanıp, demokrasi üzerinde vesayet kurmasın.

Biz bütün komşularımızla, bütün dünya ile barışık yaşamak istiyoruz.

Toplumsal barışımız dinamitlendi, komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık. 

Ekonominin çivisi çıktı, doları kontrol edemiyorlar. Mevcut yöneticiler yakayı tefecilere kaptırmış.

Anneler babalar çocuklar hangi okula gidecek bilmiyorlar. Biz fikri hür, ficdanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız.

Yakında seçim bildirgemizi de açıklayacağız. Onlar kopyalamaya devam etsin. Kopyacıdan siyasetçi olmaz, kopyacıdan olsa olsa sahtekar olur.

25 Haziran'da sadece İzmir'de değil, tüm dağlarda çiçekler açacak. Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'yi kürsüye çağırdı.

MUHARREM İNCE CHP ROZETİNİ KILIÇDAROĞLU'NA TESLİM ETTİ

Muharrem İnce kürsüye gelerek, "Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı adayı olacağım. 80 milyonun, Ak partililerin, HDP'lilerin, MHP'lilerin, sağcıların, solcuların herkesin adayı olacağım. Tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım" dedi ve CHP rozetini çıkararak Kılıçdaroğlu'na teslim etti. Kılıçdaroğlu da Muharrem İnce'ye Türk bayrağı rozetini taktı.

İnce konuşmasına devam ediyor:

Kendinden başka bir şey düşünmeyen bir insandan bu millete fayda gelmez. Bu iki parti başkanına iyi bak. Kim kendi çocuklarını düşünüyor, kim milletin çocuklarını düşünüyor? Türkiye tıpkı 1402'deki gibi fetret devri yaşadı. 24 Haziran'da fetret devri bitiyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olmaz. Cumhurbaşkanı tektir. Şimdi bana "Senin tecrüben yetermi devleti yönetmeye" diyor. Tecrübeye bakarsa, askere gitseydik eğer ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu. Siyasettte ondan kıdemliyim. 

Meclis'te sayısız oturuma katıldı. 1 Mart'ta Meclis'te oy kullanmış şeref milletvekiliyim ben. Sayın Erdoğan'ın Meclis'e ilk geldiği günü hatırlıyorum. Oy bile kullanamıyordu.

Mesele diplomaya gelirse 8 dönemdir transkripimi de ortaya koymaya hazırım.

Meydanlarda ekonomi konuşacağız, eğitim konuşacağız, tarım konuşacağız diye bekliyorum. Bunların yerine beni karalamaya çalışacaklarsa daniskasını yaparım. Bana "CHP'ye genel başkan olamadın, Türkiye'ye cumhurbaşkanı mı olacaksın?" diyorlar. Tayyip Erdoğan, Beyoğlu'na belediye başkanı olamadı, Türkiye'ye başbakan oldu. Ben cumhurbaşkanı mı olamayacağım. 
İki derdimiz var. Yüzde 51'i almak, iki yüzde yüzü tarafsız yönetmek. Terör nereden gelirse gelsin, ister FETÖ'den, ister PKK'dan, müdahale edeceğim.

İnce, "15 yaşındaydım Diyarbakır'da Ahmet Arif'i tanıdığımda" diyerek "Haberin var mı" şiirini okudu ve "54 yaşında aynı heyecanı taşıyorum" dedi.

Türkiye'nin CHP'ye hiç bukadar ihtiyacı olmamıştı.

Bugün benim doğum günüm. 54 yılı geride bıraktım. Hayatıma bundan sonra kendini vatana, millete adayan bir fani olarak mücadeleme devam edeceğim.

CHP`nin 3 farklı adayının AKP Genel Başkanı Cumhhurbaşkanı Erdoğan karşısındaki şansının soruldu. Ankete göre; 

İŞTE O SONUÇLAR

İlhan Kesici: Yüzde 39.9 Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 60.1

İlker Başbuğ: Yüzde 42.3 Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 57.7

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 42.3 Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 57.7

Muharrem İnce: 44.9 Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 55.1

CANLI YAYINDA KONUŞTU

 

BÖYLE KONUŞMUŞTU

İlgili Haberler