Fatih Altay'lı Erdoğan'ın sarayını böyle anlattı

Fatih Altay'lı Erdoğan'ın sarayını böyle anlattı

Erdoğan'ın 29 Ekim'de sarayında verdiği Cumhuriyet resepsiyonuna katılan Fatih Altaylı ihtişamı ve ikramları böyle anlattı.

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim'de verdiği resepsiyona katılan Habertürk yazarı fatih Altaylı sarayı göklere çıkardığı yazında ikramlardan çok memnun kaldığını yazdı. 45 gün içerisinde akaryakıta 3. zammın yapıldığı gün sarayda harika vakit geçirdiğini anlatan Altaylı, soyulmuş Antep fıstığından, badem, berry olduğunu anlattı. 

GÖKLERE ÇIKARDI

Erdoğan ve Saray'ı övme konusunda Yeni Akit'ten Yeni Şafak'a pek çok AKP'li yazara taş çıkaran Altaylı yazısında "Allah var, çok güzel görünüyor.Bir köşesinde klasik üslupta, çok da büyük olmayan bir cami.Onun yanında bir kültür merkezi.Araya bir yere dev bir kütüphane binası yapılıyor.Bahçe duvarlarından binanın ve bahçenin aydınlatmasına kadar gayet güzel yapılmış.Heybetli ama kaba saba değil" ifadesini kullandı.  

"REFERANDUMDAN İYİ Kİ EVET ÇIKTI" İMASI

"Eğer referandumdan 'Hayır' çıksa idi, bu Külliye gereksiz bir hal alabilirdi" diyen Altaylı, "Sembolik bir Cumhurbaşkanlığı için, gereksiz ölçülerde ve büyüklükte bir yer. Ama başkanlık sistemi sonrasında devlet yönetiminin merkezi olacağı düşünülürse, boyutları kabul edilebilir ölçülerde" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A GÖRÜNME YARIŞI

Erdoğan'ın konuşması öncesi pek çok ünlü ismin Erdoğan'a görünmek için ön sıraları doldurduğundan yakınan Altaylı, Saray'da ikram edilen yiyecekleri de övmeyi ihmal etmedi. Altaylı "Küçük masalarda fındık, soyulmuş antepfıstığı, yer fıstığı, badem ve fındık kâseleri var. Kuru üzüm ve kurutulmuş berry’ler de mevcut. Yanlarında da bir tabak çiğköfte. Bu kadar kalabalık ortamlarda ortaya koyulan yiyecekleri yemekten pek hoşlanmam ama dayanamayıp bir tane çiğköfte atıyorum ağzıma. Şahane" ifadelerini kullandı. 

TOPLUMDAKİ AYRIŞMAYI YUMUŞATMA ÇABASI GÖZLEMİŞ

Yazısında AKP'li isimler ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanları ile konuştuğunu da anlatan Altaylı "hislerini" şu ifadelerle anlattı:

İktidar, toplumdaki ayrışmayı yumuşatmak, tedirgin Türkleri teskin edecek yeni bir siyaset üretmek, makulü gündeme taşımak gibi bir arayış içinde. Bu saatten sonra ne kadar ikna edici olabilirler bilemem. 

BU SAATTEN SONRA

Ama samimiyet ve zaman ilaçtır diye düşünürüm. Ve 2019 yazına kadar bunu başarabilmek için “çok samimi” olmak lazım diyebilirim.
Yazısının yine AKP'li ünlülerin Erdoğan'a görünme çabası ve Bahçeli'ye bağlayan Altaylı, konuyu Saray'da verilen ikramlara getirerek bitirdi. 

İlgili Haberler