FATİH ALTAYLI "30 ŞEHİT VAR" DEDİ YALANLANMADI

FATİH ALTAYLI "30 ŞEHİT VAR" DEDİ YALANLANMADI

Genelkurmay'ın açıklamasında, önce “Patlama neticesinde kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur” denildi, 2. açıklamada 16 şehit var denilmişti

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK’nın yola döşediği mayınları Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'ın (TTZA) geçişi sırasında patlatması sonrası şehit olan askerlerin sayısı hakkında bir iddiayı gündeme getirdi.

KİŞİSEL TWİTTER HESABINDAN YAZDI

Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Altaylı, "Bölgeden gelen bilgilere göre 30'un üzerinde şehidimiz var. Daha vahimi şehitlerimiz PKK'nın elinde" iddiasında bulundu. Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, şehit ve yaralı sayısına yer verilmemişti. Genelkurmay'ın açıklamasında, “Patlama neticesinde kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur” denildi.

EFELER TABURU: 40'A YAKIN ŞEHİDİMİZ VAR

Öte yandan Twitter'da "Efeler Taburu" adlı hesaptan "Bilgi:40'a yakın şehidimizin olduğu doğru fakat şuana kadar sadece 17 askerimiz hakkari Yüksekova devlet hastanesi morguna alındı" şeklinde bir mesaj paylaşıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı