FATİH AKIN'DAN ŞEYTANİ BİR KESİK

FATİH AKIN'DAN ŞEYTANİ BİR KESİK

"Aşk" (Duvara Karşı) ile başlayan üçlemesine, "ölüm" (Yaşamın Kıyısında) ile devam ettiren yönetmen Fatih Akın'ın "şeytan" temalı son filmi The Cut (Kesik) dünya prömiyerini, 27 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 71.Venedik Film Fest

Başrollerini Tahar Rahim, Akın Gazi,  Arsinée Khanjian ve Simon Abkarian’ın oynadığı, Tuncel Kurtiz de yer aldığı The Cut filmi 1915 olaylarını konu ediniyor.  Yönetmen Fatih Akın  senaryoyu Martin Scorsese’nin 'Arka Sokaklar’ ve 'Kızgın Boğa’ gibi filmlerin senaryosuna imza atan, İranlı Ermeni yazar Mardik Martin ile birlikte yazdı.
ÇEKİMLER DÖRT KITADA GERÇEKLEŞTİ
Kanada, Küba, Ürdün ve Almanya'da çekimleri yapılan film 16 Ekim'de Almanya'da gösterime girecek. Filmin Türkiye'de ne zaman sinemalarda olacağına dair henüz bilgi yok. Fatih Akın üçlemesinin son halkası olan The Cut, Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu'yla Altın Palmiye aldığı 67. Cannes Film Festivali'ne katılması beklenirken yönetmenin "kişisel nedenlerden ötürü" açıklamasıyla festivalden  çekilmişti.
LÜTFİ AKAD'IN FİLMİ DE FESTİVALDE
 71. Venedik Film Festivali'nde yarışacak bir diğer yönetmen "Sivas" filmiyle Kaan Müjdeci olurken, 1973 yapımı Lütfi Akad'ın Yozgat'tan İstanbul'a göç eden bir ailenin dramını anlatan "Gelin" filmi restore edilmiş kopyasıyla festivalin klasikler bölümünde gösterilecek.Festivalin açılışı Alejandro Gonzalez Inarritu'nun başrollerinde Michael Keaton ve Edward Norton'un oynadığı  "Birdman" filmiyle yapılacak.

THE CUT - KESİK FİLMİNİN İLK FRAGMANI

 

Kaynak:Haber Kaynağı