Fasıl Gecesine Asılsız Bomba İhbarı Engeli

Fasıl Gecesine Asılsız Bomba İhbarı Engeli

Ereğli İlçesi'nde düzenlenen 'Fasıl Musiki Gecesi'nde, yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı.

POLİSİ ALARMA GEÇİREN İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

 ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde düzenlenen 'Fasıl Musiki Gecesi'nde, yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı.
 
Karadeniz Ereğli Musiki Derneği'nce bir restorantta düzenlenen gece ilgi gördü. Gecenin ilerleyen saatlerinde sivil polisler salona girerek, içeride özel misafir olup olmadığı konusunda davetlilerden bilgi aldı. Polis, salondan ortamı bozmadan ayrılırken, müzik grubu ise konukları eğlendirmesini sürdürdü.
 
İlerleyen saatlerde salon ışıkları yanıp, söndürülmesinin ardından, 'Teknik arıza' anonsu yapılarak, program sonlandırıldı. Davetlilerin salondan ayrılması ardından içeriye giren polisler, bomba ihbarı yapıldığı gerekçesiyle salonda arama yaptı. Yapılan aramada her hangi bir bulguya rastlanmazken, olayla ilgili dernek yöneticilerinin ifadelerine başvuruldu.

KİŞİSEL BİR KISKANÇLIK İHBARI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Kurulumunu yeni gerçekleştiren derneğin, Şinasibey Restorant Salonu’na kalabalık davetli topluluğuna güzel bir sanat müziği ziyafeti sunduğu gecede, eğlencenin de doruğa çıktığı saatlerde sivil polisler salona girerek, bazı davetlilerden şifai bilgi aldı. Kısa bir süre sonra ise salonun ışıkları söndürülerek,
programın iptal edildiği ve konukların dağılması gerektiği anons edildi.

Konu ile ilgili Haber Artı Türk'ün görüşlerine başvurduğu derneğin Koro Şefi Kerem Akbaş ise, bu güzel organizasyonun neden böyle bir komploya uğradığı hakkında şu görüşlere yer ver. "Derneğimiz yeni kurulmuş bir dernek. Türk Müziğini geliştirmek yayamak ve  bu alanda soyal projelerin dışında herhangi bir amacı bulunmamakta.

"Bu organizasyonun iptaline yönelik bu asılsız ihbarın, kişisel kıskançlık amacı taşıdığını düşünüyoruz. Başka herhangi bir amaç bulamıyoruz bu eylemin altında" şeklinde konuştu.