FALEZLERDE GEZEN 3 GENÇ DÜŞTÜ

FALEZLERDE GEZEN 3 GENÇ DÜŞTÜ

ANTALYA'da, falezlerin kenarında gezen 3 genç, dengeleri kaybedince düşerek yaralandı.

ANTALYA'da, falezlerin kenarında gezen 3 genç, dengeleri kaybedince düşerek yaralandı.

Muratpaşa İlçesi Şirinyalı Mahallesi Falez 1 Parkı'ndaki olay, saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Parkta gezen 16 yaşındaki Emre Kıyılmaz, 15 yaşındaki Furkan Polat ve aynı yaştaki Arda Kılınç, bir süre denizi seyrettikten sonra falezlerin kenarında yürümeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden gençlerden Emre Kıyılmaz, falezlerden denize doğru yuvarlanmaya başladı. Kıyılmaz'ı tutmak isteyen Furkan Polat da dengesini kaybedince o da düştü. Yaklaşık 40 metreden yuvarlanan Kıyılmaz ve Polat, denize düşmeden kıyıda tutunmayı başardı. Arkadaşlarının yanına inmek isteyen Arda Kılınç da yine aynı şekilde düştü. 3 arkadaşın yardım çığlıklarını duyanlar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu haber verdi.

İTFAİYE KURTARDI

Gençlerin düştüğü yere inemeyen sağlık görevlileri, itfaiyeden yardım istedi. Falezlere istasyon kuran itfaiye erleri, halat yardımıyla yaklaşık 40 metreden inerek yaralılara ulaştı. Hafif yaralı olan Furkan Polat ve Emre Kıyılmaz, ekiplerin yardımıyla düştükleri yerden alınarak ambulansla hastaneye sevk edildi.

Kurtarma ekipleri daha sonra çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan Arda Kılınç'ı kurtarmak için harekete geçti. İtfaiye görevlileri Arda Kılınç'ın halatla yukarı çekilmesi halinde zarar göreceğini belirterek, deniz polisini olay yerine çağırdı. Kurtarma botuna alınan Kılınç, Kaleiçi Yat Limanı'na getirdi. Burada hazır bekletilen ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Kılınç, tedaviye alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı