Fakülteye havan topu: 10 öğrenci öldü

Fakülteye havan topu: 10 öğrenci öldü

Şam Üniversitesi'ne atılan havan topu Mimarlık Fakültesi'ne düştü. Saldırıda 10 öğrenci hayatını kaybetti, 29 öğrenci yaralandı.

ŞAM- Arap Birliği Zirvesi'nden “savaşa devam” kararının çıktığı Suriye'de, bugün Beramke semtinde bulunan Şam Üniversitesi'ne havan topuyla saldırı düzenlendi.

Mimarlık Fakültesinin kantinine düşen havan topu nedeniyle 10 öğrenci hayatını kaybetti, 29 öğrenci de yaralandı.

Şam Üniversitesi Rektörü Muhammed Amir Mardini, Suriye resmi haber ajansına yaptığı açıklamada havan topunun Mimarlık Fakültesi kantinine düştüğünü belirterek, 10 öğrencinin yaşamını yitirdiğini, 29 öğrencinin yaralandığını bildirdi.

Rektör Mardini, “Dünyanın hüç bir yerinde hiç bir insanın bu terör eyleminin çirkefliğinden daha çirkef bir eylem olabileceğini hayal etmesinin mümkün olmadığını” söyleyerek, Şam Üniversitesinin düşmanların inadına kapatılmayacağını” vurguladı.

Mardini, yaşamını yitiren ailelere başsağlığında bulunan, yaralılara da acil şifalar temennilerinde bulundu.

Olay yeeinden bildiren SANA muhabiri ise havan topunun direk olarak öğrencilerin bulundukları kantine düştüğünü ve mekanda büyük maddi hasarlara yol açtığını aktardı.

OPERA MERKEZİNE DE SALDIRI

Öte yandan Şam İl emniyet Müdürlüğü'nden bir yetkilisi, başka havan mermisinin Opera Merkezi yakınlarında, iki havan mermisinin ise eski Şam Fuarlar Merkezi'nde düşüğünü kaydetti.