FACİA MADENİNDEN 28 İŞÇİ ATILDI YANDAŞ MEDYADAN KİMSE DUYMADI

FACİA MADENİNDEN 28 İŞÇİ ATILDI YANDAŞ MEDYADAN KİMSE DUYMADI

Şirket tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını belirten işçiler karara tepki gösterdi, mağdur olduklarını söyledi

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda çalışan işçilerden 28'i işten çıkarıldı. Şirket tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını belirten işçiler karara tepki gösterdi, mağdur olduklarını söyledi. Geçtiğimiz Mayıs ayında 301 arkadaşını toprağa veren işçilerin çoluk çocuk kış ortasında sokağa bırakılması haberini ise iktidara yakın hiç bir gazete ya da tv kanalı vermedi.

301 İŞÇİNİN ÖLDÜĞÜ MADENİN SAHİBİ

Maden faciasının meydana geldiği Eynez ocağını da çalıştıran Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'na sabah vardiyasına giden işçilerin içinde bulunduğu otobüsler, ocak girişinde durduruldu. Otobüslerde ismi okunan 28 işçiye işten çıkarıldıkları bildirildi. Ege Bölgesi Maden İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Bülbül Şube Sekreteri Abdullah Öztürk ile birlikte açıklama yaparak, "Bugün sabah aldığımız haber çok üzüldük Sabah Işıklar Maden Ocağı'na giden Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait işçi servisi güvenlikçiler tarafından durdurulmuş. Otobüs içerisindeki arkadaşlardan kartı okunmayan arkadaşların işlerinin fesih edildiğini söyleyerek geri göndermişler. Şuana kadar elimize ulaşan 28 kişi. Sayı artabilir" dedi.

1709614-karaman-ermenek-maden.20141030151818.jpg

İŞÇİLER TEPKİLİ

17 yıllık maden işçisi, evli ve üç çocuk babası 40 yaşındaki Bayram Fener, emekliğinin sonrasında üç yıl önce Işıklar Maden Ocağı'nda tekrar çalışmaya başladığını söyledi. Fener, "Otobüse bindikten sonra maden sahasının orta istasyon kısmında güvenlikçiler aracı durdurdu. İşe giriş kartımızı bastık. Sistem okumadı. 'Çıkışı verdik' dediler bizi geri gönderdiler" diye konuştu. Bir diğer maden işçisi 35 yaşındaki Murat Kopar, "Sabah işe gitmek için otobüsümüze bindik. İşyerine gelince aracımızı durdurdular. Kimlik tanıma cihazında kaydımız çıkmadı. Bunun üzerine güvenlik görevlileri beni aşağı indirdi. Ardından her otobüsten bir iki kişi indirildi. Şirketin muhasebe servisinde görevli bir kişi ile şirket avukatı bize işlerimize son verildiğini söyledi. Bir hafta içinde tebligat gönderileceği söylendi. Biz hiçbir suç işlemediğimiz halde daha önce hiçbir tebligat gönderilmediği halde işimizden olduk. Önümüz kış, çoluk çocuk mağdur olduk. Biz bu şekilde mağduriyeti hakketmedik. Bizleri temsil eden sendikacı arkadaşlarımızdan destek istedik. Ama bugün Ege Bölgesi Maden İş Sendikası 3 Nolu Şubesi bizlere destek oldu" dedi.

SAYILAR ARTABİLİR DENİLİYOR

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, maden faciasının meydana geldiği Eynez ocağını da çalıştıran Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda işten çıkarılan işçiler bu duruma tepki gösterdi. 

191120141918086946558_2.jpg

Sayının artabileceği belirtilirken, evli ve 3 çocuk babası 40 yaşındaki Bayram Fener, 17 yıllık maden işçisi olduğunu, emekliliği sonrası 3 yıl önce de Işıklar Maden Ocağı'nda çalışmaya başladığını söyledi. Fener, "Otobüse bindikten sonra maden sahasının orta istasyon kısmında güvenlikçiler aracı durdurdu. İşe giriş kartımızı bastık. Sistem okumadı. 'Çıkışı verdik' dediler bizi geri gönderdiler" diye konuştu.

somada-vicdansizlik-28-isci_m11.jpg

'ÖNÜMÜZ KIŞ, ÇOLUK ÇOCUK MAĞDUR OLDUK'

Bir diğer maden işçisi 35 yaşındaki Murat Kopar, "Sabah işe gitmek için otobüsümüze bindik. İşyerine yaklaşınca aracımızı durdurdular. Kimlik tanıma cihazında kaydımız çıkmadı. Bunun üzerine güvenlik görevlileri beni aşağı indirdi. Ardından her otobüsten bir iki kişi indirildi. Şirketin muhasebe servisinde görevli bir kişi ile şirket avukatı bize işlerimize son verildiğini söyledi. Bir hafta içinde tebligat gönderileceği söylendi. Önümüz kış, çoluk çocuk mağdur olduk. Biz bu şekilde mağduriyeti hakketmedik. Bizleri temsil eden sendikacı arkadaşlarımızdan destek istedik. Ama bugün Ege Bölgesi Maden İş Sendikası 3 Nolu Şubesi bizlere destek oldu" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı