FACİA BÖYLE GELİYORUM DEMİŞ

FACİA BÖYLE GELİYORUM DEMİŞ

AKP'nin blok oyları ile ard arda red edildiğini işin üzücü yanının ise bu red oyları içerisinde AKP'nin Manisa Milletvekillerinin de bulunduğunu söyledi.

 

 

AKP ARAŞTIRMA ÖNERGESİNİ RED ETTİ

Olay yerine yola çıkan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ile yaptığımız görüşmede, Muhalefet Manisa Milletvekilleri tarafından verilen araştırma önergesinin AKP'nin blok oyları ile ard arda red edildiğini işin üzücü yanının ise bu red oyları içerisinde AKP'nin Manisa Milletvekillerinin de bulunduğunu söyledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ÖDÜL TÖRENİNİ İPTAL ETMEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Uluslararası Yılın Haber Görüntüleri Ödül Töreni'nde Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasına ilişkin açıklama yaptı.
Erdoğan, bölgede çalışmaların devam ettiğini belirterek, Bakan Taner Yıldız'ın bölgeye koordinasyonu sağlamak için gittiğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan şunları kaydetti; "Soma ilçesindeki kömür ocaklarında çıkan yangın sebebiyle şu anda edebiyete intikal eden kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerime şifa diliyorum. Şu anda ocaktaki kardeşlerimizle ilgili çıkarma çalışmaları devam ediyor. Bir kısım çıkan kardeşlerimiz var, diğerleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Temennimiz odur ki diğer kardeşlerimizi kurtarabilme imkanını yakalarız. Tabi tüm ailelere, ölen kardeşlerimin ailelerine sabır diliyorum, yaralıların aynı şekilde sabırlar temenni ediyorum. Haberi alır almaz bölgedeki tüm birimlerimizle kurtarma çalışmalarımız başlatılmış durumda. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız çalışmaları yerinde koordine etmek için ekibiyle, Balıkesir ve Manisa milletvekilleri aynı şekilde onlar da yoldalar. Ve mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması içinde AFAD başta olmak üzere, aynı şekilde kömür işletmelerinin kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak haberleri bekliyoruz" dedi.

130520142141145018560_2.jpg

BAKANDAN KÖTÜ HABER

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, özel uçakla Ankara'dan Balıkesir Havalimanı'na indi. Bakan Yıldız'ın şu anda Soma'ya karayoluyla hareket halinde olduğu öğrenildi. Enerji Bakanı Yıldız DHA muhabirine Soma'da maden kazasıyka ilgili olarak 'Sıkıntı büyük olabilir. Şu anda Soma'ya hareket halindeyiz. Mahsur kalanlar ve ölü yaralı konusunda net bir bilgi yok' dedi.

CHP ÖNERGESİNE AKP MANİSA MİLLETVEKİLLERİ BİLE RED OYU VERMİŞLER

Türkiye bugün Soma'dan gelen facia haberiyle sarsıldı. Ölü sayısı net olarak bilinmemekle birlikte en az 200 işçinin madende mahsur kaldığı biliniyor. İşçilerin yakınlarını endişeli bekleyişlerini sürdürürken iş kazalarının sorumlularına yönelik tepkiler büyüyor.

Soma'nın madenlerinde yaşanan kazalar kısa bir süre önce 29 Nisan 2014 günü TBMM Genel Kurulu'nda gündeme gelmişti. CHP o gün, Soma'daki maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarına ilişkin araştırma önergesi vermiş, ancak bu önerge TBMM Genel Kurulu'nda AKP'lilerin oylarıyla reddedilmişti.

İŞTE BELGESİ

10371478_1396453313974566_2092043991087351219_n.jpg

tbmm.jpg

BÖLGEDEN GÖRÜNTÜLER CANLI

Kaynak:Haber Kaynağı