FACEBOOK'TAN İLGİNÇ SEÇİM UYGULAMASI

FACEBOOK'TAN İLGİNÇ SEÇİM UYGULAMASI

Türk bayrağının bulunduğu 'Seçim günü. Seçimler bugün. Oy verdiğini paylaş' bölümünün yer aldığı uygulamada oy kullananlar, 'Oy veriyorum' kısmını tıkladıklarında ayrı bir sayfaya yönlendiriliyor.

FACEBOOK, hazırladığı uygulamayla 25'inci Dönem Milletvekilliği Seçimi'nin dakika dakika nabzını tutmaya başladı. Uygulamada, oy kullanan Facebook kullanıcılarının yaş grubu da yer alıyor.

Bu sabah saatlerinden itibaren Facebook'a girenler, 'Seçim günü' uygulamasıyla karşılaşıyor. Kullanıcının sayfasının en üst kısmında kenarında Türk bayrağının bulunduğu 'Seçim günü. Seçimler bugün. Oy verdiğini paylaş' bölümünün yer aldığı uygulamada oy kullananlar, 'Oy veriyorum' kısmını tıkladıklarında ayrı bir sayfaya yönlendiriliyor.

ÇOĞUNLUĞU 25-34 YAŞ GRUBU

Sayfada o ana kadar kendisi ve arkadaş listesinde bulunanlarla birlikte kaç kişinin 'Oy kullandığını' belirten bir bilgi yer alıyor. Saat 13.50 itibariyle 1 milyon 280 bin 976 Facebook kullanıcısı, uygulamayı kullanarak oyunu kullandığını belirtmiş. Ayrıca, sayfanın alt kısmında ise küçük bir istatistik grafiği yer alıyor. Oyunu kullandıklarını belirten Facebook kullanıcılarının kendi sayfalarındaki yer alan yaş bilgilerine göre hazırlanan grafikte sandığa gidenler yüzde 39'unu 25-34 yaş grubu oluşturuyor.

Tüm siyasi partilerin hedefinde olan 18 yaşındaki, yani ilk defa oy kullanan seçmenin oranı ise yüzde 17.

Uygulamadaki oy verenlerin sayısı her dakika artıyor ve grafik de bu artışa göre güncelleniyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı