FACEBOOK'A YENİ ÖZELLİK GELDİ

FACEBOOK'A YENİ ÖZELLİK GELDİ

Facebook'un yeni özelliği olan GIF destekli profil fotoğrafı özelliğinin nasıl kullanılabileceğini biliyor musunuz?

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook, son olarak sitenin , GIF türündeki dosyaların profil fotoğrafı olarak kullanılabilmesini mümkün kılan bir yenilik almasıyla gündeme gelmişti. Bu oldukça kullanışlı bir özellik olabilir ve biraz geç düşünülmüş olmasına rağmen bilgilendirme gibi amaçlarla da kullanılabilir.

Facebook bu özelliğin tam olarak kullanıma sunulduğunu duyurmadı. Özellik sadece bazı kullanıcılar tarafından kullanılıyor ve böylece bu özellik için Facebook, kendi kapalı beta sürümünü yaratmış oldu. Siz profilinizi kontrol etmeden önce belirtmekte fayda var, Facebook'un açıklamasına göre uygulama sadece iOS işletim sisteminde kullanılabiliyor. Yani eğer iOS işletim sistemi bulunan bir cihazınızla Facebook hesabınıza girmemişseniz kapalı betada yer almak için şansınız yok.

desktop.gif

Kapalı betaya kabul edilenler ise bu özelliğin kullanımı için öncelikle kendi profillerine giriş yapmalılar. Eğer bu özelliğin denenmesi için seçilmişseniz profil fotoğrafınızın sayfanın orta kısmında olduğunu ve yeni özellik hakkında bilgilendirme yapan birkaç yazıyı farkedeceksinizdir. İşleminizi bildirimde de yazdığı gibi normal bir şekilde profil fotoğrafınızı değiştirerek gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook'un bu özelliği kullanılarak profil fotoğraflarına sadece GIF değil aynı zamanda videolar da eklenebiliyor. Fakat bu videolar sadece 7 saniye uzunluğunda olabiliyor. 7 saniye, profil fotoğrafında kullanılacak olan bir görüntü için bence oldukça uzun.

Bu özellik şu an sadece iOS tabanlı mobil cihazlar tarafından kullanılabilir durumda. Facebook'un özelliği herkese açık bir şekilde yakın bir tarihte sunması bekleniyor.

Kaynak: Webtekno