Facebook sahibi Mark Zuckerberg'den açıklama

Facebook sahibi Mark Zuckerberg'den açıklama

Facebook'ta 1 yıldan fazla bir süredir kullanıcılar üzerinde uygulanan aşırı reklam baskısı, kimlik isteme ve bulunduğun yer sorgulaması sonucu milyonlarca kullanıcının ayrıldığı konuşuluyordu.

Ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook'un robot denetim mekanizmaları hataları yüzünden büyük bir kullanıcı kaybettiği konuşuluyordu. Kurucu Mark Zuckerberg bir açıklama yayınlayarak kaybettiği kullanıcıları geri kazanacak bir değişiklik yaplılacağını duyurdu. 

ÇOK SAYIDA KULLANICI BIRAKTI

Facebookta son zamanlarda kullanıcılara sürekli "reklam verin " dayatması yapılıyor, guruplarda paylaşımlar yüzünden çok sayıda hesap askıya alınıyordu. Ayrıca kullanıcılar kimlik bilgileri vermeye zorlanıyordu. Üst üste gelen bu baskılar sonucu milyonlarca kullanıcının Facebook'u bıraktığı ya da nadir kullanmaya başladığı konuşuluyordu.

KULLANICILAR REKLAM DAYATMALARINDAN SIKILDI

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, sosyal paylaşım sitesinde önemli değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Konu ile ilgili Facebook sayfasından bir paylaşımda bulunan Zuckerberg, "Kullanıcılardan, genel içeriklerin yani reklam, haber ve tanıtımların, haber kaynağı sayfasındaki özel paylaşımları görünmez yaptığı yönünde bildirimler aldık. Verdiğimiz hizmetin yalnızca eğlence amaçlı olmaması aynı zamanda insanların mutluluğuna odaklı olmasının sorumluluğunu hissediyoruz. Pasif bir şekilde makale okumak ya da video izlemek, her ne kadar aydınlatıcı ve eğlendirici olsalar da, kişi için iyi olmayabilir. Bu nedenle Facebook'u nasıl kurguladığımız konusunda önemli bir değişikliğe gidiyoruz" açıklamasında bulundu. 

BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE UYGULANACAK

Zuckerberg, uygulamaya konulacak değişimle, "insanların sitede zaman geçirme süresinin azalacağını ama bu zamanın kalitesinin artacağını düşündüğünü" de açıkladı. Yapılan açıklamada, değişimin birkaç hafta içinde devreye gireceği de belirtildi.

İlgili Haberler