Facebook Messenger Oyunları Kullanıma Açılıyor

Facebook Messenger Oyunları Kullanıma Açılıyor

Dünyanın en yaygın olarak kullanılmakta olan anlık mesajlaşma servislerinden biri olan Facebook Messenger için geliştirilen oyun platformu Messenger Oyunlar kısa süre içinde tüm dünyada kullanılabilir olacak.

Facebook, Messenger'ı ayrı bir mesajlaşma platformu haline getirdikten sonra bu mesajlaşma servisini çeşitli özelliklerle zenginleştirdi. Hatta işin ucunun biraz kaçtığını ve Facebook Messenger'ın çok farklı noktalara gittiğini söyleyebiliriz. Önce Facebook Messenger üzerine çeşitli uygulamalar kullanılmasına izin verildi, sonradan da durum paylaşımı yapılması mümkün kılındı. Şimdi ise Facebook Messenger üzerinde oyunlar oynayabileceğiz.

Messenger Oyunlar, direkt olarak Facebook Messenger içerisinden birçok farklı oyun oynamanızı mümkün kılacak. Platformda şu an için 50'den fazla oyun seçeneği yer almakta. Bu oyunlar arasında Pac-Man ve Galaga gibi klasik oyunlar ve Zynga tarafından geliştirilen Words With Friends gibi oyunlar da yer alıyor. Messenger Oyunlar, liderlik tablolarına da yer veriyor.

Aslında oyunlar, Facebook Messenger'a çok da uzak bir kavram değildi. Daha önceden Facebook Messenger içine top sektirme ve basket atma gibi gizli oyunlar yerleştirilmişti. Messenger Oyunlar, kullanıcılara daha çok oyun seçeneği verecek, platformda yer alan oyun botları ise liderlik tabloları ve oyunlara eklenen yeni özellikler konusunda kullanıcılara bilgilendirme yapacak. Messenger Oyunlar, önümüzdeki birkaç hafta içinde bütün dünyadaki Android ve iOS kullanıcılarının beğenisine sunulacak.

Bir anlık mesajlaşma uygulaması olan Facebook Messenger'a oyun platformunun ekleniyor oluşunun hoşunuza gitmemesi ve uygulamayı sadece mesajlaşmak için kullanmak istemeniz doğal bir durum. Bu nedenle Facebook bir süre önce Facebook Messenger'ın bu tür gereksiz özelliklerden arındırılmış Lite sürümünü Türkiye'de kullanıma açmıştı:

tamindir

İlgili Haberler