"FACEBOOK MESAJ" UYGULAMASINDA FLAŞ GELİŞME

"FACEBOOK MESAJ" UYGULAMASINDA FLAŞ GELİŞME

Facebook Mesajlaşma Uygulaması Slingshot'u Yayınladı

Facebook, geçtiğimiz hafta önce yayınlayıp ardından geri çektiği yeni mesajlaşma uygulaması Slingshot'ı bu kez kullanıcılara sundu.

Mark Zuckerberg’in Facebook’un geleceğinin mobilde olduğunu açıkça ortaya koymasının üzerinden iki yıl geçti. O günden bu yana Facebook bu anlamda çeşitli güncellemelerin yanı sıra Home, Camera ve Paper gibi hemen aklımıza gelen gözle görülür hamleler yaparken, sosyal ağın mobil kullanıcıları da hızla artmaya devam ediyor.

Sosyal ağ açısından elbette mobil cephesinde yapılacak çok şey var. Mesajlaşma trenini yakalamak ve sosyal ağ dışında da iddialı olmak bunların başında geliyor.

Nitekim Facebook Messenger’ı şimdilik bir kenara bırakan şirket, “Madem Snapchat’i alamıyorum. O zaman daha iyisini kendim yaparım” diyerek geliştirdiği Slingshot adlı mesajlaşma uygulamasını ilginç bir sürecin ardından yayına aldı.

Sürecin ilginçliği elbette sizlerle geçtiğimiz hafta paylaştığımız Slingshot’ın önce yayınlanıp ardından kaldırılmasından kaynaklanıyor. Her ne kadar bu gelişmenin sneak peek mi yoksa PR çalışması mı olduğunu anlayamasak da Slingshot’ın yayına girme macerası dün gece itibarıyla sona erdi ve uygulama Google Play ve App Store üzerinden indirilmeye sunuldu.

Facebook Creative Labs’te geliştirilen Slingshot, temel özellikleriyle rakip olduğu Snapchat ile büyük bir benzerlik taşıyor. Daha önce uygulamanın özelliklerine değinmiştik. Ancak Slingshot’ın öne çıkan yanlarından kısaca bahsedecek olursak; uygulamanın Snapchat ile arasındaki ana farkı, gönderilen bir fotoğrafı veya videoyu görüntüleyebilmek için fotoğraf veya video ile cevap verme zorunluluğu oluşturuyor.

Diğer bir deyişle Facebook size gönderilen fotoğrafı ya da videoyu görmenizin yanı sıra cevap vermenizi zorunluluğu da getirerek bir anlamda kullanıcıları etkileşime sürüklüyor.

Tıpkı Google’ın sosyal ağ macerası gibi Facebook’un da mobil mesajlaşma alanındaki girişimlerinin tamamının başarılı olduğunu söylemek güç. Hatırlarsanız sosyal ağ geçtiğimiz dönemde Kamera ve Poke benzer hamleler gerçekleştirmiş ancak her iki uygulamayı da ilgi görmediği gerekçesiyle yayından kaldırmıştı. Bu penceren Slingshot’ın Facebook’un mesajlaşma konusundaki bozuk sicilinden etkilenip etkilenmeyeceğini ise elbette zaman gösterecek.

Henüz Türkiye mağazalarında yayınlanmayan uygulamayı ülke değiştirerek deneyebilirsiniz.

 

Kaynak:Haber Kaynağı