Facebook Hesabı Olan Bu Haberi Mutlaka Okumalı !

Facebook Hesabı Olan Bu Haberi Mutlaka Okumalı !

Facebook'ta virüs alarmı !

FACEBOOK KULLANICILARINA SALDIRI

Popüler Sosyal Medya sitesi Türkiye kullanıcılarına büyük tuzak. Faceebok'ta kötü amaçlı kişiler arkadaş listesinden kontrolü elegeçirdiği kişilerin adını kullanarak virüs bulaştırma tuzağı kurdular. Kullanıcı ve arkadaşının hiç haberi olmadan gerçekleşen bu siber saldırı genelde etiketleme ile başlıyor. Sizinle hiç alakası olmayan bir videoy ya da fotoğraf adınızın etiketlenmesi ile başlayan ve arkadaşınızdan gelen mesajda " beğenme" butonuna basmanızla, virüsü bilgisayarınıza bulaştırmış oluyorsunuz bulaştırmış oluyorsunuz.

FACEBOOK ÇARESİZ

Bu metod ile yüzbinlerce hesabı ele geçiren korsanlar, aynı yöntemle sizin diğer arkadaşlarınıza ulaşarak bir zincir kuruyorlar. Amaç kullanıcıların hesapları üzerinden reklam yapmak. Facebook korsanlar tarafından kurulan bu düzene karşı henüz hiç bir şey geliştiremedi. Sadece bir takım programlar öneriliyor ve bu programlar ile etiketlenmiş olduğunuz fotoğraflar kendiliğinden siliniyor. Ancak bu da kullanıcının gerçekten arkadaşları tarafından etiketlenmesi imkanını ortadan kaldırıyor. Facebbok yönetimi ise çareyi yasak getirmekle halletmeye çalışıyor.  Çok etiketleme yapanlar önce uyarılıyor sonra da etiketleme yasağı koyuluyor.

FACEBOOK KULLANICILARI UYARI PAYLAŞIYOR

Facebook kullanıcıları ise bu konuda yaşadıkları tecrübenin arkasından bir birlerine uyarı mesajı göndermeye başladılar. Yapılan uyarıdan birisi şöyle


UYARI..!!!!
Duvarlarınızı etikete ve paylaşıma kapatın arkadaşlar,siber saldırı var.Etiketlendiğiniz videoyu izleyip yorum isteniyor..Birde arkadaş listenizden herhangi biri gibi görünüp özelden mesajla verilen linki begenmeniz ısrarla isteniyor,sakın beğeni atmayın ..