FACEBOOK ÇÖKTÜ

FACEBOOK ÇÖKTÜ

.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya hesaplarından Facebook akşam saatlerinde büyük bir sorun yaşadı. Facebook’a girmek isteyen kullanıcılar 29 ekim 2014 çarşamba günü beyaz sayfayla karşılaştı. Yaklaşık 30 dakika süren sorun sonrasında kullanıcılar Facebook’a girebildi. Facebook’un 30 dakikalık zararının yarım milyon dolar olduğu öğrenildi.
Türkiye ve dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya devi Facebook akşam saatlerinde çöktü. Kullanıcılar Facebook’un hata vermesinin ardından diğer sosyal medya hesaplarından isyan ettiler.
Facebook’a girmek isteyen kullanıcılar an itibariyle “Üzgünüz. Bir şeyler ters gitti.” mesajıyla karşılaştı.

Dünya genelinde yaşanan sorun yaklaşık olarak 30 dakika sürdü.
30 DAKİKADA YARIM MİLYON DOLAR KAYBETTİ

Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Facebook, Çarşamba akşamı büyük bir sorun yaşadı. Facebook’a girmek isteyen kullanıcılar yarım saat boyunca hata mesajıyla karşılaştı. Amerikalı kullanıcılarının başka sosyal paylaşım sitelerinde “Facebook çöktü, birileri 911’i arasın’ gibi mesajlar paylaştığı kesintide, Facebook hisseleri yüzde 1.2 dolar oranında değer kaybetti.

Bu yıl içinde Mayıs ve Haziran ayında da uzun süreli olarak erişime kapanan Facebook, kullanıma kapalı olduğu sürece küresel boyutta dakika başına 22,453 dolar zarara uğruyor. Facebook’un bugün yaşadığı erişim sorununun dünyada en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesine maliyetinin yarım milyon doları aşacağı belirtiliyor.

KAYNAK: MİLLİYET