FABRİKALARI ELEKTRİK KESİNTİSİ BÖYLE DURDURDU

FABRİKALARI ELEKTRİK KESİNTİSİ BÖYLE DURDURDU

TÜRKİYE genelinde gün boyu yaşanan elektrik kesintisi Aliağa'daki sanayi kuruluşlarını da etkiledi. Başta Petkim olmak üzere, çok sayıda fabrika üretimde durma noktasına geldi.Ulusal sistemde meydana gelen elektrik kesintisinin büyük bir dalgalanma...

TÜRKİYE genelinde gün boyu yaşanan elektrik kesintisi Aliağa'daki sanayi kuruluşlarını da etkiledi. Başta Petkim olmak üzere, çok sayıda fabrika üretimde durma noktasına geldi.

PETKİM'DE ÜRETİM DURDU

Ulusal sistemde meydana gelen elektrik kesintisinin büyük bir dalgalanma yarattığı Petkim'de üretim yapan 10'a yakın fabrika elektrik kesiminden etkilendi. Kesinti sonrası elektrik üretim ünitesinin devreye alınmasına kadar geçen sürede başta Etilen ve Aromatik fabrikalarının sisteminde bulunan endüstriyel gazlar yakılarak atmosfere atıldı. Bu sırada Petkim'in bacasından metrelerce yükseklikte alevler ve siyah dumanlar yükseldi.

Petkim yetkilileri, fabrikaların duruş ve kalkış sırasında bu endüstriyel gazların yakılarak atmosfere verilmesinden başka çare olmadığını belirterek, komplekste üretimine aralıksız olarak devam edildiğini söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı