Fabrika da Patlama 8 İşçi Hayatını kaybetti

Fabrika da Patlama 8 İşçi Hayatını kaybetti

GAZİANTEP'te sanayi bölgesindeki fabrikada meydana gelen patlamada 8 kişi yaşamını yitirdi.

Fabrikada patlama!
GAZİANTEP'te sanayi bölgesindeki fabrikada meydana gelen patlamada 8 kişi yaşamını yitirdi.
 
Ahmet KAYA-Mehmet BULUT-Zeki GÜNAY-Ercan AKÇAY/GAZİANTEP
30.01.2013 11:21
 
 Merkez Şahitkamil İlçesi'nde bulunan 4'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Güneydoğu Galvaniz Tesisleri'nde saat 11.00 sıralarında kazan patladı. Fabrikanın bazı bölümleri büyük gürültüyle çökerken, çok sayıda kişi enkaz altında kaldı.
 
Olay yerinde hemen kurtarma çalışması başlatıldı. İlk anda enkaz altından 6 kişinin cesedi çıkarılırken 20'den fazla yaralı da ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
 
Yaralılardan ikisinin de ölmesi ile ölü sayısı 8 ' e yükselirken 13 yaralı bir kayıp olduğu anlaşılan patlama yerinde Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu inceleme yaptı. Polis ve itfaiye ekiplerinin patlamanın nedeni konusunda çalışma yaptığını belirten Ömer Aydın, "Muhtemel buhar kazanında patlama meydana gelmiş, galvanizleri taşıyan vinçler de patlamanın etkisiyle devrilmiş. Ama kesin sonuç yapılacak çalışma ile netleşecek. Şuanda kesin bir şey söylemek için erken" dedi. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu da olaydan dolayı üzüntülü olduklarını nedeni konusunda bir şey söylemenin erken olacağını belirtti.
 
Patlamada yaralanan Memik Çavuş (34), Faik Çetin (50) ve Mehmet Karakaya'nın (49) Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde, Ayhan Keklikçi'nin ise (34) 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındığı kaydedildi.
 
1 KİŞİ KAYIP
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, patlamada kayıp olduğu belirtilen 1 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yalım, patlamanın gaz kaçağından kaynaklandığından şüphelendiklerini, araştırmalarının devam ettiğini belirterek, "Olay yerinde büyük hasar meydana gelmiş, duvar patlamış. Yıkıntılar altında kayıp kişiyi arama çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
 
 
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu da olaydan dolayı üzüntülü olduklarını söyledi.