F.Bahçe 2 dakikada işi bitirdi

F.Bahçe 2 dakikada işi bitirdi

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3'üncü maçında Bursaspor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti.

 
 
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3'üncü maçında Bursaspor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti.
 
 
STAT: Atatürk 
HAKEMLER: Yunus Yıldırım (6), Baki Tuncay Akkın (6), Gökhan Memişoğlu (6) 
BURSASPOR: Carson (6) - Şener (6), Serdar (7), Ömer (7), Hakan (5), Sestak (5)(Dk.46 Okan 6), Musa (6), Belluschi (6)(Dk.90+1 Taha Can), Ferhat (7), Batalla (7), Pinto (7)(Dk.66 Batuhan 6) 
FENERBAHÇE: Mert (5) - Bekir (6), Serdar (6), Gökhan Gönül (5), Hasan Ali (6), Mehmet Topal (6), Kuyt (6), Krasic (7)(Dk.53 Sow 6), Selçuk (5)(Dk.76 Mehmet Topuz 6), Salih (5) (Dk.63 Baroni 6), Semih (5) 
GOLLER: Dk.59 Pinto, Dk.70 Gökhan Gönül K.K. (Bursaspor), Dk.10 Gökhan Gönül, Dk.79 Şener K.K., Dk.80 Baroni (Fenerbahçe) 
SARI KARTLAR: Belluschi, Şener (Bursaspor), Selçuk, Bekir, Semih (Fenerbahçe) 
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3'üncü maçında Bursaspor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. 
Bursaspor'un Şilili golcüsü Sebastian Pinto yeşil beyazlı forma ile 5'inci golünü Fenerbahçe karşısında kaydetti. En son golünü 19 Aralık'ta Bursa'da oynanan 1461 Trabzon maçında kaydeden ve gol sonrası sevinmemesiyle eleştirilen Pinto, Fenerbahçe karşısında attığı beraberlik golünün ardından sevincini takım arkadaşlarıyla paylaştı. Pinto 28 gün sonra golünü atmış oldu. Yetenekli futbolcu bu sezon Kayserispor, Karabükspor, Elazığspor ve 1461 Trabzon maçlarında gol attı. 
 
BATUHAN İLK KEZ 
 
Bursaspor'un alt yapısında yetişen ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın isteğiyle A takıma çıkan Batuhan Altıntaş ilk maçına Fenerbahçe karşısında çıktı. 16 yaşındaki forvet 66'ncı dakikada Şilili golcü Pinto'nun yerine oyuna girdi. 
 
ERTUĞRUL SAĞLAM'I TRİBÜNE GÖNDERDİ 
 
74'üncü dakikada Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın yaşanan bir pozisyona sinirlenmesi ve tepki göstermesinin ardından 4'üncü hakem Hüseyin Sabancı hakem Yunus Yıldırım'ı uyardı. Yunus Yıldırım, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ı tribüne gönderdi.
 
"YÖNETİM İSTİFA" SESLERİ 
 
Karşılaşmanın 82'nci dakikasında Bursasporlu taraftarlar yeşil beyazlı yönetimi protesto etti. Taraftarlar, "Yönetim uyuma futbolcunu satsana" şeklinde tezahürat yaptı. Taraftarlar Sunderland'e giden yetenekli orta saha oyuncusu N'Diaye'nin de ismini hep bir ağızdan söyleyerek yönetime gönderme yaptı. Taraftarlar daha sonra da, "Yönetim uyuma taraftarı satsana", "Yönetim istifa", "Şampiyon takımı mahvettiniz", "Yönetim uyuma Batalla'yı satsana" şeklinde tezahürat yaptı. 
7'nci dakikada Bursaspor'un atağında orta sahada topla buluşan Musa ceza sahası çizgisine kadar indi. Musa'dan topu alan Batalla'nın sert şutu az farkla yandan auta çıktı. 
9'uncu dakikada gelişen Bursaspor atağında sağ kanatta Şener'in ortasında ceza sahası içinde Batalla kafayla vurdu. Top az farkla yandan auta çıktı. 
10'uncu dakikada Krasic'in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte bulunan Gökhan Gönül ayakla topu ağlara gönderdi: 0-1 
37'nci dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Krasic topla ceza alanına kadar indi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Krasic'in aşırtma vuruşu az farkla üstten auta çıktı. 
İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. 
59'uncu dakikada gelişen Bursaspor atağında Ferhat Kiraz sert vurdu direkten dönen topu Pinto tamamladı ve ağlara gönderdi: 1-1 
70'inci dakikada Gökhan Gönül geriye kötü bir pas verdi. Kaleci Mert Günok topu yakalayamadı ve meşin yuvarlak ağlara girdi: 2-1 
79'uncu dakikada Fenerbahçe atağında Sow vurdu. Önce Ömer'e sonra Şener'e çarpan top ağlara gitti: 2-2 
80'inci dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Sow'un ortasında Baroni penaltı noktası önünde şutunu çekti. Top ağlarla buluştu: 2-3 
Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi. 
 
BURSASPOR YARDIMCI ANTRENÖRÜ TOPÇU: "HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİL" 
 
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın hakem tarafından tribüne gönderilmesi nedeniyle maç sonrası açıklamasını yardımcı antrenör Mutlu Topçu yaptı. Topçu, maçla ilgili şunları söyledi: 
"Maçtan önce bizim için ne kadar önemli bir maç olduğunu biliyorduk. 3 gün önce Sivas'ta kaybettik. Burada galip gelmemiz gerekiyordu. İlk yarıya tutuk başladık ama ikinci yarı daha coşkulu ve arzulu takım seyrettirdik. İki tane direkten dönen topumuz vardı. Bir anlık konsantrasyon eksikliği bizim için üzüntü verici. Her şey bitmiş değil. Daha 3 tane maçımız var. Sadece avantajımızı kaybettik. 3 maçı da kazanacak güçteyiz. Ferhat'ın pozisyonunda kenarda bire bir kalmıştı. Sadece hocamla alakalı değil hepimiz kulübeden çıktık. Bizim için fauldü. İtiraz oldu. Ama 3 dakika geçtikten sonra dördüncü hakemin uyarısıyla hocam atıldı. Özellikle dördüncü hakemlerimiz oyunu daha rahat görüyorlar. Ama biz 90 dakika boyunca olayı yaşıyoruz. Tepki vermemiz gayet normal. Bu tepkinin derecesi önemlidir. Bu hakaret midir? Onu rencide mi ettik? Bunu değerlendirmeleri gerekir. Bizler robot değil. Gelir uyarırsın. Ama her pozisyonda atılmaz." 
 
BURSASPORLU OKAN VE HAKAN: "YENİLMEMİZ KÖTÜ OLDU" 
 
Bursasporlu futbolcular Okan Deniz ve Hakan Aslantaş maç sonrası açıklamalarda bulundu. Sözü ilk alan Hakan, "Maça iyi başladığımızı düşünüyorum. Şanssız golle geriye düştük. İkinci yarı daha iyi bir Bursaspor gördük. 2-1 öne geçtik. Maçı vermemiz bizi üzdü. Bunu yapmamamız gerekiyordu. Daha önce de bu hataları yaptık. Yenilmemiz kötü oldu. Herşeyin sonu değil. Bizim takım Sivas'ı da, Trabzon'u da Fener'i de yener. Şanssız bir maç oldu" dedi. 
Genç oyuncu Okan ise, "Türkiye'nin en iyi takımlarından birisiyle oynadık. 2 gol attık ama bir anlık konsantre eksikliği nedeniyle goller yedik. Olmadı. Nasip değilmiş. 3 gün sonra Kayserispor maçımız var o maçtan galip gelmek istiyoruz" diye konuştu. 
 
FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "MAÇI ÇEVİRME REAKSİYONU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER ADINA BANA UMUT VERDİ" 
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, "Hem biz, hem de Bursaspor maçı istiyordu. Golü erken denecek zamanda bulmak rahatlattı. İzleyen dakikalarda arayışımızı devam ettirdik. Maçın özellikle pas trafiğindeki dengesizliğimiz, topu tutamamamız Bursaspor'u sahamıza getirdi. Dengeli bir ilk yarı oldu. İkinci yarı Bursaspor baskısını bekliyorduk ve öyle oldu. İkinci yarı en çok ihtiyaç duyulan atmosfere büründük. Deplasmandaki kayıplarımızı sona erdirmemiz gerekiyordu. Bu anlamda sevinçli ve umutluyum. 2-1'den sonraki maçı çevirme reaksiyonu önümüzdeki günler adına bana umut verdi" diye konuştu. 
FENERBAHÇELİ SELÇUK: ZEVKLİ BİR MAÇ OLDU 
Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin, maç sonrası açıklamasında şunları söyledi: 
"Ligin zor ekiplerinden biriyle oynadık. 3 gün önce de bir maç oynamıştık. Oyunun genelinde istediğimizin genelinde bir oyun oynadık. 2'nci yarı özellikle keyifli geçti. İlk yarı sahanın kuru olmasından dolayı pasta etkili olamadık. İstekli oyunumuz bizi mutlu etti. Maçı çevirmek takım adına pozitif. Mücadele eden, isteyen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Taraftarın desteği bizim için çok önemli. Biz umudu onlara vermek istiyoruz. Bunu gösterdiğimi düşünüyorum. Lige de kazanarak başlamak istiyoruz." 
 
GÖKHAN: "KALEYİ GÖRÜNCE KENDİME ENGEL OLAMIYORUM" 
 
Gökhan ise maçın ardından şu açıklamayı yaptı: 
"10 günlük kamp süreci geçirdik. Bunun üzerine Trabzon'a gittik. Günde çift antrenman yapıp orada maç oynamak zordu. Amacımız daha çok lige hazırlanmaktı. 3 gün sonra da buraya geldik. Güzel ve zevkli bir maç oldu. 2-1 mağlup duruma düştük ama maçı bırakmadan galip ayrılmasını bildik. Rakip kaleye gol atmak çok güzel ama kendi kaleme gol atmak kötü. Son dönemde kaleye görünce kendime engel olamıyorum. Bizim kale ya da kendi kalemize gol atıyorum." 
Gökhan, "Dünyadaki sağ bekler arasında kendini nereye koyarsın?" sorusuna, "Beni izleyen sizlersiniz. Bence ben değil bunu sizlerin değerlendirmesi, taraftarın değerlendirmesi daha doğru" cevabını verdi.