EZELİ RAKİPLERDEN ÖZGECAN EYLEMİ

EZELİ RAKİPLERDEN ÖZGECAN EYLEMİ

'Düşman kardeşler' olarak adlandırılan Göztepe ve Karşıyaka taraftarları en önde kadın taraftarlar olmak üzere Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinden, Alsancak Açık Öğretim Fakültesi hizmet binası önüne kadar kol kola birlikte yürüdü.

İZMİR'de Karşıyaka ve Göztepe taraftarlarının da aralarında bulunduğu Taraftar Hakları Derneği, Tarsus'ta üniversiteli Özgecan Aslan'ın bindiği minibüste öldürülmesini protesto etti.

EZELİ RAKİPLERİN ÖZGECAN ORTAKLIĞI

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde Taraftar Hakları Derneği öncülüğünde düzenlenen eylem için toplanan grup, hep bir ağızdan 'Kadına yönelik şiddette hayır demek için omuz omuzayız' diye slogan attı. 'Düşman kardeşler' olarak adlandırılan Göztepe ve Karşıyaka taraftarları en önde kadın taraftarlar olmak üzere Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinden, Alsancak Açık Öğretim Fakültesi hizmet binası önüne kadar kol kola birlikte yürüdü. 

YAŞANAN ACIYA SESSİZ KALAMAZDIK

Özgecan Aslan'ın, Mersin'de katledilmesinin ardından şiddete sessiz kalma, ortak olma, tribünde küfre ve şiddete hayır demek için burada olduklarını belirten Taraftar Hakları Derneği üyesi Meriç Devrim, şunları söyledi:

55992_74642_21022015184628_6.jpg

"Özgecan Aslan'ın katledilmesinin ardından taraftarlar olarak yaşanan acıya sessiz kalmadık. Tribünlerde ve sokaklarda pankartlarla, sloganlarla tepkimizi dile getirdik. Bugün buraya renklerimizi de alıp geldik. Omuz omuza sesimize ses katarsak aynı acıları tekrar tekrar yaşamak zorunda kalmayız düşüncesiyle hareket ettik. Her alanda olduğu gibi tribünlerde, kadın bedenini hedef alan küfürler, hakaretler ve aşağılamalar mevcuttur. Yaşananlar, zaman zaman da küfürle sınırlı kalmayıp şiddet ve taciz boyutuna ulaşıyor. Biz burada bir araya gelen taraftarlar olarak, kadın ölümlerine, kadın bedenine hedef alan küfürlere, taciz ve tecavüzlere tribün dışında da, içinde de dur demek üzere 'renklerimiz ayrı olsa da, dertlerimiz aynı' diyerek bir araya geldik. Özgecan, fitili ateşleyen bir kıvılcım oldu. Ne ilkti, ne de son. Olay henüz çok yeni olmasına rağmen üzerine onlarca kadın cinayeti haberi aldık.

55992_74642_21022015184628_5.jpg

Bizler arma sevdalısı taraftarlar olarak, tribünlerden başlayacağız anlatmaya. Kadına cinsel obje olarak değil, birey olarak görmeyi, küfür ve hakaret etmek yerine saygı duymayı, korunması gereken değil, saygı duyulması gerektiğini. Küfre, hakarete, şiddete, tacize, tecavüze ve ölümlere dur demek, engel olmak adına haykırıyoruz. Özgecan ve şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmış diğer kadınları yakan ateşi biz söndüreceğiz."

55992_74642_21022015184628_7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı