Eylemci İşçiler Tem'i Kapattı

Eylemci İşçiler Tem'i Kapattı

EYLEM YAPAN İŞÇİLER TEM'İ KAPATTI 

Sinan BİLGİLİ-Timur TARLIĞ 
 

Eylem yapan işçiler, TEM Otoyolu'nu Bağcılar mevkiinde çift yönlü olarak trafiği kesti. Bir inşaatın şantiyesinde çalıştığı belirtilen yaklaşık 200 işçinin eylemi yaklaşık yarım saat sürdü.
 
TEM otoyolu Bağcılar mevkiindeki bir inşaatın şantiyesinde çalıştığı belirtilen işçilerden Muhammed B. ve Tekin G., iddiaya göre dün akşam saatlerinde yatakhanede yüksek sesle telefonla konuştu. Şerif ve Abdurrahman Y. kardeşler uyuduklarını gerekçe göstererek sessiz konuşmalarını istedi. Ancak uyarı tartışmaya dönüştü ve bıçak çekildi. Şerif Y., Muhammed B. ve Tekin G.'yi bıçakladı. İki kişi olay yerine gelen ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İki kardeş de gözaltına alındı.
 


İKİ İŞÇİ GÖZ ALTINDA

 
Olayın ardından şantiyede çalışan yaklaşık 200 kişi yaşanan olayı protesto etmek için TEM otoyolunu saat 09.15'te çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Ambulans ve polis ekiplerinin dün akşamki olay sonrası geç geldiğini ifade eden işçiler oturma eylemi yaptı. TEM'de uzun araç kuyrukları oluştu. İşçiler ambulansların geçişine izin verirken zorla geçmeye çalışan bazı araçlara da vurmaya başladı. Diğer işçiler saldıran arkadaşlarına engel oldu. Yarım saat süren eylemin ardından işçiler polisin gelmesiyle yolu trafiğe açtı. Daha sonra şantiyeye geçen işçiler iş bırakma eylemi yaparak ahşap paletleri ateşe verdi. İki şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.